Aviz celor care călătoresc fără bilet:

Autobuzele RATC, controlate de Poliția Locală!

1323
12
Autobuzele RATC, controlate de Poliția Locală! - controlratccontrolpolitialocala-1376407214.jpg

Articole de la același autor

Mai bine plătiți 3 lei pentru un bilet cu două călătorii pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța, decât să primiți o amendă de minim 100 de lei! Aceasta este atenționarea pe care o transmit constănțenilor, dar și turiștilor care se relaxează pe litoralul românesc, reprezentanții Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța și cei ai Poliției Locale Constanța.

Așa cum anunța primarul Radu Mazăre, controalele pe mijloacele de transport în comun sunt mult mai drastice, fiind realizate de controlori însoțiți de polițiști locali. Și, dacă în trecut pe unii îi mai scăpa o scuză sau o vorbă bună, în prezent, toți cei prinși fără bilete sau legitimații de călătorie valabile, sunt amendați.

Ieri dimineață, un nou control inopinat a avut loc pe liniile de transport în comun din Constanța. "Țintele" au fost liniile 48 și 102 - identificate de reprezentanții RATC ca fiind cele mai frecvent folosite de călătorii frauduloși.

Autobuzele au fost trase pe dreapta în intervalul orar 6,30 - 8,30, au fost blocate ușile și au fost verificați călătorii. Rezultatul: au fost descoperite 31 de persoane fără bilete sau legitimații de călătorie.

Toți au primit amenzi între 200 și 500 de lei, cu mențiunea că dacă achită sancțiunea în primele 48 de ore, scot din buzunar jumătate din minim, respectiv 100 de lei. Și au fost amendați, indiferent de scuzele pe care le-au invocat: unii au spus că nu au avut banii necesari pentru achiziționarea unui bilet, alții că la capătul liniei 48, unde s-au urcat în autobuz, nu este niciun chioșc de bilete și au preferat să lase un leu șoferului. De menționat că șoferii respectivi sunt cercetați disciplinar de conducerea RATC, iar dacă va fi cazul, vor fi sesizate și instituțiile abilitate.

"Vom organiza astfel de controale cât de frecvent vom putea, ținând cont și de numărul redus al personalului. Dar cu siguranță vor fi trei - patru de astfel de controale pe săptămână. Vor fi în intervale orare diferite și pe trasee diferite, astfel încât să acoperim toate liniile de transport în comun", a declarat Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța, pentru "Cuget Liber". 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MOS CRACIUN
14 august 2013
???????

DRAGA FLORENTINA, AR FI BINE SA SACRIFICATI O ZI SI SA INCERCATI SA CALATORITI PE TRASEELE CONSTANTEI .EU SUNT UN CALATOR OCAZIONAL SI PT. ACEASTA NU AM ABONAMENT SI NICI BILETE IN STOC. MI SE INTAMPLA LA 3 CALATORII DIN 5 SA NU GASESC BILETE LA CHIOSCURI SI NICI LA SOFER., DREPT PT .CARE DAU 1 LEU SOFERULUI SI TOTUL EST OK. SIGUR CA EXISTA CALATORI FRAUDULOSI IN TOATA LUMEA CARE NU AU SCUZE, DAR UN OM CINSTIT CARE NU GASESTE BILETE CE FACE??

ClaraA
14 august 2013
Puncte de vanzarea biletelor

Cu siguranta multi bani se pierd de la buget ,insa ar trebui specificat si faptul ca nu toate statiile sunt prevazute cu puncte de bilet sa nu mai spun de programul acestora de lucru, si ca multi altii, ii dau soferului 2-3 lei ceea ce binenteles nu ma absoarbe de frauda insa parca sunt mai linistita stiind ca nu merg gratuit. Cu siguranta, daca ar aparea un control, soferul nu va sarii ca fulgerat de pe locul sau sa ma scape de amenda, asa ca banii se duc pe fereastra. Dar desigur, ma intreb ce se intampla cu banii pe care soferii ii primesc, ii predau la sediul sau propriului buzunar! Am avut posibilitatea de-a pleca din tara in multe altele si stiti ce-am observat si mi s-a parut extraordinar? Biletele se cumpara de la sofer. In felul acesta, atunci cand urci sigur vei achita calatoria. Este o solutie extraordinara si ar trebui implementata si la noi, iar daca nu, Ratc-ul si nu doar va pierde o multime de bani si calatorii vesnic nemultumiti.

sindbad
14 august 2013
Linia 44

De ce nu verifica si linia 44, cap Linie Galerii Soveja. Ghetoul de mocangii si tiganet al "premarului jmeker"...Domnilor de la RATC, o sa va duce-ti in cap...Cu atatea mocangeli si gratuitati, o sa falimentati. "Fraierii ce cumpara bilete/ab" sa nu mai prezinte biletul la control atata timp, cand in acelasi autobuz, sunt altii care "nu sunt vazuti" de echipele de control...

eu
14 august 2013
va cacati pe voi.ca oricum MAZARE A VA DESFINTA...................II CANTATI IN STRUNA RATC DOBITOC DAR ALA VA DESFINTEAZA ..PACAT

nu sunteti normali...cat faceti voi controloare poate in autobuz unii intarzie la servici sau unde au treaba...........pai trebuie sa stam dupa vreo tata sau un derbedeu care nu are bilet?.......nu sunteti normali......ati ieftinit biletul adica v-ati carpit la cur sa fie mai acceptabil fata de microbuze si acum v-ati rupt iar mai rau.....mai debililor pai cui convine sa stea inchis si sa piarda timpul nevinovat....unde va credeti pe timpul lui HITLER ?

Cetateanul revoltat
14 august 2013
Linia lui "2" este MOCA ?!

Dragilor mei concetateni si mai ales, dragilor mei RATC-isti ! Va anunt, in premiera, ca pe linia traseului de autobuz nr. "2" se circula moca !!! Nu credeti, va rog sa verificati ! Eu plec sau ma intorc de la serviciu pe acest traseu si la urcare in autobuz compostez, ca un tampit ce sunt, bilet. In acest timp, bulucesc mogaldanii pe scara si ocupa locurile ramase libere, astfel ca, oricata indemanare as fi capatat in compostarea /stampilarea ultrarapida a biletului, nu reusesc niciodata sa ocup vreun scaun !!! Ma refer la zona Poarta 6 , noul loc de bastina al moldovenilor si al tiganilor pripasiti in orasul nostru, pentru a se capatui prin furat (carbune, cereale, fier vechi, transportate cu autobuzul "2") din port ! Fratilor, sa vedeti ce priviri ironice iti arunca in momentul in care compostezi biletul !!! Dar asta e, ce sa-i faci, daca domnul primar ii tine in brate si ordona sa "se lase mai moale cu controlul pe zona asta" pentru ca mogaldanii astia voteaza "cum trebuie" ! Si...mai fac si cite 2-3-4 copii(si moldovenii si tiganii- de fapt, nu este nicio diferenta intre ei..) chiar daca nu au serviciu si nici spatiu locativ suficient ! TRAIASCA LINIA TRASEULUI 2 MOCA !!!

mr.Anaconda
15 august 2013
pentru 1

Ce simplu este sa dai 1 leu la sofer. Tu primesti 1 leu? I-a gandeste-te cati lei castiga un sofer?

anti Mos Craciun
15 august 2013
vara -sanie, iarna-caruta

Mai gândire de 2 lei! Îți cumperi și tu 1+2 bilete și le ții în portofel pentru călătoriile tale ocazionale. Așa e civilizat. Nu crezi?

Răspuns la: ???????
Adăugat de : MOS CRACIUN, 14 august 2013
DRAGA FLORENTINA, AR FI BINE SA SACRIFICATI O ZI SI SA INCERCATI SA CALATORITI PE TRASEELE CONSTANTEI .EU SUNT UN CALATOR OCAZIONAL SI PT. ACEASTA...
George
15 august 2013
Cetatene revoltat

Cetatene revoltat să ne pupi în cur ,ai o minte de copil ! în acest cartier nu sunt numai moldoveni si tigani , marea majoritate sunt oameni cinstiti si modesti muncitori , in fiecare cartier gasesti cateva exemplare negative ! tu esti cumva moldovean sau tigan care fura fier si cereale daca stai in poarta 6 ?

soase
15 august 2013
fiti civilizati

cumparati-va bilete si fara gratuitati pentru pensionari.... pentru munca prestata de-a lungul vietii lor primesc pensie... cu tot respectul pentru tigani si pensionari ... dar ei sunt cauza saraciei in ROMANIA, ei sunt cei care primesc mita sub diverse forme pentru k o haita de hoti sa ramana acolo sus si sa ne faca viata un mare cacat...

Florentina Bozintan
15 august 2013
raspuns

Presupunerea dvs. ca nu as calatori cu mijloacele de transport in comun din municipiul Constanta este gresita. Nu este nevoie sa-mi "sacrific" o zi pentru a "incerca" autobuzele RATC-ului, cum considerati dvs., caci locuiesc in acest oras si repet, folosesc si aceste mijloace de transport. Pe de alta parte, daca nu as fi facut-o, va garantez ca nu as fi redactat articolul fara o documentare destoinica, care include si o deplasare la fata locului, respectiv cu aceste mijloace de transport. In alta ordine de idei, ceea ce spuneti dvs. este adevarat, sunt statii unde nu se gasesc bilete de transport. Dar acest aspect nu va scuteste de partea dvs. de vina! Parerea mea! Daca ati constatat ca "la 3 din 5 calatorii" nu ati gasit bilete, de ce nu v-ati cumparat unul pe care sa-l tineti in portofel, pentru atunci cand veti avea nevoie? Eu procedez astfel si la fel si o buna parte dintre calatorii cu care am discutat, care vor sa fie corecti! Daca doriti, intr-adevar, sa fiti cinstit, ai da 3 lei pentru a avea biletul in buzunar, tocmai pentru ca v-ati lovit de aceasta problema. In plus, ati sesizat nemultumirea dvs. celor abilitati? RATC are o pagina web, www.ratc.ro, unde gasiti si numerele de telefon, si adrese de e-mail, prin care puteti transmite lipsurile pe care le constatati. Nu este OK daca oferiti 1 leu soferului. De ce nu l-ati intrebat pe sofer daca puteti sa achizitionati un bilet de la el? In acest mod, nu calatoriti legal, iar daca veti fi verificat de controlori, veti fi amendat.

Răspuns la: ???????
Adăugat de : MOS CRACIUN, 14 august 2013
DRAGA FLORENTINA, AR FI BINE SA SACRIFICATI O ZI SI SA INCERCATI SA CALATORITI PE TRASEELE CONSTANTEI .EU SUNT UN CALATOR OCAZIONAL SI PT. ACEASTA...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3108 secunde