€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Augustin Zegrean: Laura Codruța Kovesi ar putea primi interdicție să părăsească țara

Ştire online publicată Joi, 14 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
După ce fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seara, că a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție în calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a susținut că Laura Codruța Kovesi ar putea primi chiar și o interdicție de a părăsi țara.

"A venit românește. Asta se întâmplă în România, este specific național să se taie craca de sub picioare, să se tragă preșul de sub picioare unora și altora. Dar acum, vorbind serios, nu cred că va afecta cu nimic procedura care se desfășoară acolo la Bruxelles pentru desemnarea procurorului general pentru că la Bruxelles lumea știe despre prezumția de nevinovăție. Acolo se știe și se respectă. Prezumția aceasta este foarte veche și, fără ea, lumea ar fi într-un mare dezastru. Ea încă se bucură de prezumția de nevinovăție, chiar dacă unii se bucură că ea a fost citată la procuratură. Și dacă nu ar fi exista nicio legătură între candidatura ei , lumea tot ar face legătura între chemarea ei la Parchet și asta. Pentru că așa ne-am obișnuit în ultimii zeci de ani, când un om vrea să zboare, să îi tăiem aripile," a declarat pentru Augustin Zegrean, la Digi24.

Fostul președinte al CCR este de părere că fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție ar putea fi obligată să nu părăsească țara, însă este convins că fostul procuror-șef al DNA va primi funcția de procuror-șef european.

"Da, ar putea fi obligată. Deci măsurile aceste preventive există în codul de procedură penală, pot fi aplicate. Deci nici asta nu ar încurca foarte tare lucrurile pentru că procedura aceasta este în desfășurare și dacă ea a fost declarată ca fiind pe primul loc până acum, nu se vor opri cu asta. Adică vor putea să aștepte până când se va rezolva problema aceasta pentru că oricum procuratura aceasta va fi funcțională din 2022, din câte știu eu," a adăugat Augustin Zegrean.

Fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seara, la Europa FM, că a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție. Ea susține că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Laura Codruța Kovesi remarca faptul că această citație vine în momentul în care ea se pregătește să susțină interviul pentru funcția de procuror-șef european și spune că demersul este unul abuziv.

Șefa Secției de anchetare a magistraților, Adina Florea, a declarat, joi dimineață, că dosarul în care este citată Laura Codruța Kovesi a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018. Ea spune că, dacă Laura Codruța Kovesi nu se va prezenta la audierea de vineri, există măsuri procesuale referitoare la modalitățile de citare și la aducerea persoanei cercetate.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7248 secunde