Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Parchetul General

112
Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Parchetul General - augustinlazar0143962300-1553604958.jpg

Articole recomandate

Procurorul general al României Augustin Lazăr s-a prezentat, marți, la sediul Ministerului Justiției pentru a-și depune dosarul de candidatură pentru un nou mandat la conducerea Parchetului General. 


Augustin Lazăr, actualul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunțat, în data de 18 aprilie, printr-un comunicat de presă, că își depune candidatura pentru un nou mandat la șefia Parchetului General.

Obținerea unui nou mandat "ar reprezenta posibilitatea continuării proiectelor inițiate, a procesului de modernizare și consolidare instituțională a Ministerului Public în scopul continuării obținerii de rezultate pozitive în activitate, a reprezentării convingătoare a intereselor generale ale corpului social, apărării necondiționate și de calitate a ordinii de drept, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

"Continuarea exercitării funcției de procuror general este utilă și din perspectiva dezvoltării cooperării judiciare internaționale în contextul racordării internaționale la sistemul de valori judiciare europene. În acest sens, reamintim obligația respectării angajamentelor ce decurg din exercitarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene", se mai arată în comunicatul de presă.

A doua zi, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, referitor la candidatura lui Augustin Lazăr pentru un nou mandat la conducerea Parchetului General, că "orice procuror are voie să se înscrie".

"Orice procuror care îndeplinește condițiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în comisia de selecție, care face propunerea către CSM și mai departe către președinte, mă voi exprima acolo", a spus Tudorel Toader.

Întrebat ce îl recomandă pe Augustin Lazăr pentru un nou mandat, Tudorel Toader a afirmat: "Întrebați-l pe dânsul! Nu-mi cereți mie să exprim poziția înainte de interviu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3962 secunde