Augustin Lazăr: Dosarul Revoluției este finalizat. În scurt timp, vom avea o soluție

225
Augustin Lazăr: Dosarul Revoluției este finalizat. În scurt timp, vom avea o soluție - revolutiaromana-1551259441.jpg

Articole recomandate

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat, marți seară, că dosarul Revoluției este finalizat de către procurori și că în scurt timp aceștia vor da o soluție.


"Anul acesta vor fi 30 de ani de la Revoluție și dosarul e la finalizare, în timp scurt vom avea o soluție. Au făcut colegii noștri un mare efort să administreze o cantitate mare de probațiune, mi-au fost toate trimise, între documentele SRI și MApN. Sunt impresionante acele documente, s-a stabilit o stare de fapt bazată pe probe certe. (...) E impresionantă redarea acelor evenimente, aceste documente nu au fost cunoscute de anchetatorii care au lucrat în dosar (...) Mă abțin să comentez nume, unele sunt în viață, altele nu, însă faptele lor au fost clarificate și e foarte important ca românii să-și cunoască istoria, adevărul despre Revoluția română, despre cei care au murit pentru valorile europene, e impresionant acest fapt", a declarat Augustin Lazăr, potrivit Mediafax.

Pe 21 decembrie 2018, procurorii Secției militare din Parchetul Generel anunțau că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil Dumitrescu, în dosarul Revoluției din decembrie 1989. Ion Iliescu, membru și președinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviației Militare, și Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzați în dosarul Revoluției din decembrie 1989 de infracțiuni contra umanității.

Probatoriul administrat, arată Parchetul, a relevat că întreaga forță militară a României, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne – Departamentul Securității Statului, precum și Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziția Consiliului Frontului Salvării Naționale și conducerii acestuia. Din același moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic și militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit și legitimarea politică în fața poporului român. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situații de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0015 secunde