Au "vândut" online materiale de construcții pe care nu le aveau

518
Au

Articole de la același autor

Doi bărbați au reușit să strângă o mică avere în numai câteva săptămâni, după ce au "vândut" online oțel beton și plasă sudată pentru construcții, pe care nu le-au livrat niciodată. În cursul zilei de ieri, aceștia au fost prinși în flagrant și au fost reținuți pentru înșelăciune.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Constanța, doi bărbați, de 25, respectiv 33 de ani, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

În urma depistării în flagrant, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în executare trei mandate de percheziție, în Constanța și București, la domiciliile celor doi.

"Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie - aprilie, unul dintre bărbați ar fi postat anunțuri în mediul online, folosindu-se de datele reale ale unor societăți comerciale de profil, cu privire la vânzarea de materiale de construcții, precum oțel beton și plasă sudată. Astfel, ar fi reușit să inducă în eroare patru persoane, care, în vederea unor viitoare achiziții de asemenea materiale de construcții, ar fi achitat prin virament bancar, în avans, în baza unor facturi proforme emise în fals, 64.200 de lei. După încasarea banilor în contul personal al bărbatului, acesta obișnuia să își închidă telefonul de contact, materialele de construcții nefiind livrate niciunui compărător. Banii erau ulterior retrași, de la bancomate din București, de către complicele său", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentați procurorului de caz cu propuneri corespunzătoare. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3994 secunde