Au sosit întăriri, la baza de la Kogălniceanu, pentru flancul estic al NATO

375
Au sosit întăriri, la baza de la Kogălniceanu, pentru flancul estic al NATO - ausosit-1524846017.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat Mircea Dușa și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au luat parte, vineri, 27 aprilie, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care va executa misiuni de poliție aeriană întărită în flancul estic al NATO. 


"Parteneriatul strategic dintre România și Marea Britanie este unul deosebit, mai ales în domeniul militar. Militarii britanici sunt, din nou, prezenți în România și ne bucură acest lucru. Apreciem foarte mult contribuția britanică, le doresc misiune ușoară și să fie la fel de prompți ca în misiunea trecută" a spus Mircea Dușa.


Secretarul de stat a precizat că, încă de la Summit-ul NATO din Țara Galilor, au fost luate primele măsuri de asigurare pe flancul estic, cu principiul de bază al prezenței permanente a trupelor NATO, prin rotație. "Acestea au fost completate de măsurile de reasigurare, adoptate la Summit-ul de la Varșovia. Prezența militarilor armatelor NATO în România a fost una permanentă și a confirmat angajamentul extrem de important pe care și l-a asumat Alianța", a concluzionat secretarul de stat Dușa.


Ceremonia de vineri a avut loc în prezența ambasadorului Marii Britanii în România și a reprezentanților Alianței Nord-Atlantice și Forțelor Regale ale Marii Britanii. Detașamentul britanic, format din aproximativ 160 de militari (piloți și personal tehnic), va executa misiuni de poliție aeriană întărită cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, în perioada 1 mai-31 august 2018, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române. Cele patru aeronave de luptă britanice au sosit luni, 23 aprilie, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3966 secunde