Premieră pe litoralul românesc!

Au fost inaugurate puncte de prim-ajutor pe plaje. "Vrem să fim cu un pas înainte"

329
1
Ieri, în stațiunea Mamaia, a avut loc inaugurarea punctelor de prim-ajutor amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență din ultimii cinci ani. 


Corturile paramedicilor SMURD au fost amplasate pe plajele din Mamaia, Eforie, Costinești și Jupiter. Șenilatele și bărcile pompierilor vor staționa în Mamaia, Eforie, Mangalia și Costinești. Tot în premieră, în județul Constanța au fost înființate alte nouă puncte de intervenție pentru a răspunde eficient la solicitările venite prin 112. 


Nu doar plajele au fost în prim-planul autorităților, ci și autostrada spre mare, de-a lungul căreia, pe toată durata sezonului estival, vor fi amplasate echipaje de intervenție cu ambulanțe, mașini de descarcerare și de stingere a incendiilor. 


"Vrem să fim cu un pas înainte, punând echipaje suplimentare direct pe plaje și în apă, folosind ambarcațiunile care au fost achiziționate anul trecut, prin fonduri structurale. Astfel, pe lângă aceste ambarcațiuni, o altă ambarcațiune va fi pregătită, pe toată durata zilei, pe lacul Siutghiol și vom face o analiză a intervențiilor. Pe lângă cele două ambarcațiuni de căutare și salvare, mai sunt ambarcațiuni rapide, amplasate de-a lungul plajelor. Sperăm să reducem timpul de reacție și să salvăm mai mulți oameni. Din păcate, cazuri de înec avem în fiecare an, numărul lor este semnificativ, motiv pentru care vom analiza comparativ și vom vedea dacă reușim să salvăm oameni în plus", a declarat Raed Arafat, șeful Departa-mentului pentru Situații de Urgență. 


La evenimentul organizat pe faleza din dreptul hotelului Ovidiu, din stațiunea Mamaia, au participat șeful Depar-tamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, și prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu. 


Punctele de prim-ajutor amplasate pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun vor fi încadrate în permanență cu paramedici SMURD din cadrul IGSU, pregătiți să răspundă urgențelor medicale ce pot apărea în rândul celor prezenți în aceste stațiuni. În trei dintre aceste locații, vor exista autospeciale tip șenilată de mici dimensiuni care vor putea transporta, în caz de nevoie, persoanele care necesită ajutor medical de pe plajă până la arterele rutiere unde vor putea ajunge ambulanțele. La punctele de prim-ajutor va exista în permanență personal calificat, pregătit să răspundă în cazul producerii unor situații de urgență medicală ce pot apărea în rândul celor pre-zenți pe plajele stațiunilor. 


Pe mare, în zonele Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Portul turistic Tomis și Portul Mangalia, vor exista cinci ambar-cațiuni ale IGSU cu personal calificat să intervină în situații de urgență. 


De asemenea, pe lacul Siutghiol va exista permanent o ambarcațiune a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pentru reducerea timpului de răspuns la situații de urgență, ISU Constanța va înființa nouă puncte de lucru temporare încadrate cu câte o autospecială cu apă și spumă, suplimentar față de cele 10 existente în prezent. Totodată, prin dis-locarea personalului operativ din 10 județe, peste 350 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în stațiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. 


Comentează știrea

Dinu
13 iunie 2016
Salvare de la inec

Pana sa vina echipajul senilat la locul faptei trec pe putin 20 minute. Mamaia e intinsa pe cel putin 6 Km. Vorbiti prostii! Ar trbui din 300_500 de metrii cate un cabinet medical +plus salvamari pe barci dupa geamanduri . Restul sunt povesti de salvare rapida, bune pentru publicitate/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7564 secunde