Au făcut comenzi online și nu le-au plătit. Zeci de firme au fost păcălite!

199
Au făcut comenzi online și nu le-au plătit. Zeci de firme au fost păcălite! - comenzi-1598425857.jpg

Articole recomandate

Polițiștii din Alba fac mai multe percheziții la persoane bănuite că ar fi comandat, prin internet, bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit. Peste 70 de societăți care comercializează produse on–line au fost păcălite.


"Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 - iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca și modalitate de plată, "ordin de plată", fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii", arată Poliția Română.


La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosite date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu.


La percheziții, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice, participă polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai polițiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, ai Poliției Orașului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.


Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7432 secunde