Ce spun sindicaliștii

"Atitudini bolșevice în Poliția Constanța!"

1958
2

Articole de la același autor

Aceasta este concluzia reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție, care susțin că au descoperit că prevederi ale Acordului privind raporturile de serviciu nu sunt respectate în unele unități din județul Constanța.

Agentul de poliție este cel care reprezintă imaginea Poliției în stradă, cel care ia contact, zi de zi, cu oamenii. Și, cu toate acestea, este cel mai oropsit, atrag atenția liderii Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP). Chiar dacă este vorba despre o instituție al cărei rol este să ve-gheze asupra respectării legis-lației, inclusiv în Poliția Constanța mai sunt cazuri când prevederile legale sunt ignorate, sunt de părere reprezentanții sindicatului menționat.

Nereguli semnalate la Poliția Băneasa

La sfârșitul lunii trecute, Daniel Avasilcăi, președintele Biroului Teritorial Constanța al SNAP, și o delegație sosită de la București au mers pe la secțiile de poliție rurală din județul nostru, pentru a afla ce nemulțumiri au oamenii. Cele constatate au fost făcute publice printr-un comunicat de presă intitulat sugestiv "Căprărie și atitudini bolșevice în Poliția Constanța".

"În cele mai multe secții, am constatat că șefii de unități au înțeles să respecte drepturile polițiștilor și să nu-i mai cheme de acasă, în timpul liber, pentru ședințe sau alte activități. Sunt însă și cazuri în care cele mai importante prevederi ale Acordului privind raporturile de serviciu, în special cele referitoare la timpul de muncă, nu sunt respectate", a arătat liderul de sindicat.

"Punctul culminant l-a constituit întâlnirea cu șeful Secției Poliției Rurale Băneasa, co-misar Ion Florea. Acesta a recunoscut că polițiștii efectuează ore suplimentare, că nu le plătește orele de noapte, că polițiștii de la posturi rămân la permanență câte o săptămână, că agenții de siguranță publică efectuează cercetarea la fața locului, dar, atenție, a susținut că toate acestea le fac polițiștii pentru că vor!", se arată în comunicatul de presă men-ționat.

Sindicaliști în dublă ipostază: și călăi, și avocați!

O altă neregulă semnalată de SNAP vizează cercetarea disci-plinară a unui agent de poliție din Tuzla, acuzat de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și neres-pectarea sarcinilor date de superior. Președintele comisiei de cercetare este, în același timp, vicepreședinte al unui alt sindicat și, cu toate acestea, atitudinea acestuia a fost ofensatoare, au atras atenția sindicaliștii.

"În cadrul lucrărilor comisiei, reprezentantul SNAP de la București a constatat o serie de încălcări ale prevederilor legale referitoare la modalitatea de desfășurare a cercetării prealabile. În momentul în care au fost făcute obiecții, președintele comisiei a izbucnit, nemulțumit de faptul că un ofițer trebuie să se justifice în fața unui agent de poliție și a catalogat drept «ridicole» toate solicitările. Este incredibil cum un reprezentant al polițiștilor, vicepre-ședinte al unui sindicat, este și președintele unei comisii discipli-nare și încearcă, cu atâta ardoare, să propună o sancțiune", se arată în comunicatul de presă.

De altfel, această situație nu ar fi singulară, fiind o practică în Poliția Constanța ca unii lideri de sindicat să fie și în postura de a aplica sancțiuni disciplinare, și de a-i apăra pe polițiști apoi, a arătat Daniel Avasilcăi.

Toate acestea au fost semnalate, prin adrese, conducerii Poliției Constanța și Poliției Române.

Ce spune conducerea Poliției Constanța

Comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța, a declarat referitor la cele semnalate de reprezentanții SNAP: "Poliția Constanța are grijă să recom-penseze activitatea lucrătorilor. Nu mă pronunț pe rivalitatea dintre sindicate, dar țin să le mulțumesc oamenilor pentru munca desfășurată pe perioada alegerilor, pentru profesionalismul, coeziu-nea și spiritul de echipă de care au dat dovadă. De altfel, Constanța a rămas singurul județ unde au fost arestate trei persoane pentru mită electorală.

În ceea ce privește cazul agentului de poliție cercetat disciplinar, cel care realizează cercetarea administrativă este propus de Resursele Umane, este exclus orice aranjament. Mai mult, dacă reprezentanții sindicatului vor fi nemulțumiți de rezultatul anchetei, există căi de atac: contestarea la IGPR, iar apoi atacarea deciziei în instanță". 

Comentează știrea

ion
12 iunie 2012
politistii la baneasa sint mina in mina cu infractorii

marcuta cre spaga sefilor de la constanta-rapotan ,burlacuetc-2 magazine sat faurei baneasa fac evaziune fiscala pe fata -politia ii cara cu masina-masini bulgaria inmatriculate cu acte false-ridvan de actual primar -ion marin-proxenetii cara fete in spania si germania cu ajutor politie-adnanridvan etc-trafic persoane-cersit-calu,idal-retea crima organizata-droguri vama ostrov cu politie frontieradna ,sri,diicot ,dga tac-al queda cod sri-lumea justitiei .ro

Fonduri UE
12 iunie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7177 secunde