AȚI VĂZUT VREODATĂ ȘOFERI DE MAXI-TAXI OPRIȚI PENTRU CONTROL? Amenzi triplate doar pe hârtie pentru firmele de transport

3165
8
AȚI VĂZUT VREODATĂ ȘOFERI DE MAXI-TAXI OPRIȚI PENTRU CONTROL? Amenzi triplate doar pe hârtie pentru firmele de transport - tripleaza2-1457972987.jpg
Ce se întâmplă la Ministerul Transporturilor? Este probabil întrebarea la care nu vom primi un răspuns oficial din partea celor abilitați, așa cum nu am primit nici la solicitarea de informații trimisă pe adresa aceluiași minister în urmă cu o săptămână. Numărul licențelor de transport retrase sau suspendate pe raza județului Constanța, ce face obiectul solicitării, poate ridica mari probleme chiar și unui minister precum cel al Transporturilor. Cu o explicație mai mult decât bizară, reprezentanții MT ne-au asigurat că răspunsurile sunt pregătite pe hârtie, dar nu și în format electronic, ceea ce îi împiedică de câteva zile să trimită aceste date oficiale ziarului Cuget Liber, conform legii.

Pasagerii se plâng de condiții, dar nu fac reclamații

Spiritul civic s-a pierdut undeva pe drum, iar de asta profită din plin autoritățile, care uită să mai ofere explicații și să rezolve lucrurile care scârțâie. Pasagerii care acuză firmele de transport de condițiile inumane în care circulă rămân doar la stadiul de vociferări. Aceștia nu merg mai departe, așa cum ar fi trebuit, și să depună reclamații pentru ca cei în cauză să fie trași la răspundere.

Parlamentarul de Constanța Mihai Lupu, președintele Comisiei pentru transport și infrastructură din Camera Deputaților, a fost sesizat în acest caz și a dat asigurări că va "presa" Ministerul Transporturilor să ofere un răspuns clar. "Ne sesizăm atunci când există reclamații. Pentru că m-ați sunat și mi-ați expus problema, eu voi sesiza ministerul și vă voi oferi un răspuns. Marți (n.r. - astăzi) avem întâlnire la Comisie și voi adresa o întrebare asupra controalelor în privința microbuzelor destinate transportului de persoane și ce măsuri s-au luat pe această temă. Vă asigur că voi avea și un răspuns", a declarat pentru "Cuget Liber", deputatul Mihai Lupu, președinte al Comisiei pentru transport și infrastructură din Camera Deputaților.

Amenzile cresc, licențele rămân

Amenzile acordate de polițiști firmelor de transport persoane sunt aproape irelevante în contextul profitului uriaș pe care îl fac.

"Îi amendăm cu 200 de lei în 48 de ore, iar ei făceau un profit de cel puțin 200 de lei doar de la pasagerii care stăteau în picioare. După ce îi amendam, la cursa următoare continuau să ia pasageri în picioare. De licență retrasă din partea ISCTR nu am auzit, poate de suspendarea activității pe un anumit termen" au declarat pentru "Cuget Liber", surse de încredere din Poliția Constănțeană.

Și lucrurile nu se opresc aici. Tot din partea surselor am aflat că transportatorii găsiți cu nereguli vor plăti amenzi de trei ori mai mari după ce o hotărâre aprobată de Guvern va intra în Monitorul Oficial.

De asemenea, ar putea fi exclusă posibilitatea reducerii amenzii în 48 de ore, astfel că firma trebuie să achite întreaga contravaloarea a amenzii. "Pe linia transportatorilor s-a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care s-au triplat amenzile pentru transportatorii găsiți cu nereguli. De exemplu, pentru cei care transportă pasageri în picioare, transport neautorizat sau în afara programului, neasigurarea unui număr suficient de autovehicule pentru ruta respectivă. S-a modificat legea de bază a transportatorilor. Intrarea în vigoare este clară, însă nu se știe din ce dată", au precizat aceleași surse. 

Comentează știrea

Vor reclamatii? dar toate fotografiile din presa, toate articolele scrise nu sunt dovezi, nu sunt informari ???
15 martie 2016
Tot asteptam sa ne spuneti in ziar ale cui sunt aceste firme si unde merg atatia bani negrii evazionati.

Deci pe cei de la minister ii incurca calculatoarele, dau raspunsuri scrise de mana doar. Ne intrebam atunci cum a putut lua un concurs pe o asemenea functie, daca nu stie sa foloseasca calculatorul. Nu le e rusine ? Un om chiar daca vrea sa se angajeze secretara sau vanzator i se cer atatea competente si cunostinte de tot felul incat ai zice ca vrea sa lucreze la centrala nucleara. Iar cei din ministere par a fi angajati pe criterii de neprofesionalism si incompetenta.

constantean
15 martie 2016
maxi cosciuge

Sa fie clar.Cine distibuie- vinde licente pt un asemenea jaf.Sa pomenit intr un oras turistic cum e cta sa circuli tranport de pers cu niste cosciuge? Cum sa faca concurenta RAtC acestor samsari care in 2016 ajung sa nu aibe bilete de calatorie in plin oras sa aibe licente de transport pers in interiorul orasului niste " turisme care sant fabricatw sa transporte marfuri?Vreti un nou caz "Colectiv"?Se incearca aducera am inteles de autibuze noi la ratc cum vor concura cu asa HOTI.Se stie cei care distribuie licentele ei sant vinovatii pt eventualele accidente cu zeci de victime .

Puiutul lui Mazare
15 martie 2016
Cu Dragnea fac treaba !

Un posibil raspuns.Aceste taxiuri au plimbat in toate campaniile electorale chipul lui Mazare,al lui Geoana,Ponta,Manuela Mitrea,etc.A fost doar un schimb de servicii:noi va lasam sa va faceti de cap,voi participati la campania noastra electorala.Politia e cu noi ! Anul asta o sa vedeti pe taxiuri chipul lui Decebal Fagadau,cel mai ales dintre cei alesi,omul care statea bine in sondaje inaite de a se naste,omul care a fost ales inainte de a fi ales.Apropo,la "Dosar de politician"(B1TV) ,azi il vedeti pe Fagadau zis Puiutul lui Mazare.E primavara,Mazare are pisoi.

Mos Ion
15 martie 2016
Problema se poate rezolva foarte rapid !

Vreti sa dispara aceste conserve de transport in comun ? Decizia o putem lua noi , calatorii ! Nu mai urcati in asa ceva ....haideti sa pornim o campane anti Maxi Taxi , trebuiesc boicotati ...fara calatori dispar de la sine in max 1 luna ! Haideti sa facem noi ce nu pot autoritatile !

citizen
15 martie 2016
Snobism sau saracie...

Stati ca sardinele in aceleasi conserve, va scobiti in buzunare(era sa zic in cur) de 0,5 ron care este diferenta intre RATC si aceste masini de spalat bani si va vaicariti... Va meritati soarta constanteni ! Nu uitati ca si voi platiti Ratc-ul, indirect, prin impozitele locale...asa ca platiti de doua ori... afacere....

client kirvad
15 martie 2016
coruptzica

Am vazut eu acum un doi ani la kirvad cind mergeam la OTOPENI si a oprit politia microbuzul nostru ca soferul nu purta centura de sigurana si cind i s-au cerut actele la control acesta nu avea nici un document(nimic nimic nici macar buletin) la el si a spus ca a vorbit seful lui cu seful lor(a pronuntat niste nume dar nu imi mai aduc aminte ca am fost asa scirbit ca nici macar nu s-au ferit de noi prostii care platim biletul ca ei sa faca evaziune fiscala).Dupa aceasta discutie politistul i-a dat voie sa plece ca si cind totul ar fi fost in regula.

O
15 martie 2016
pla

Pai mai bine cautati in ce vile stau militienii de la rutiera sau functionarii de la ARR si veti gasi raspunsul de ce nu sunt controlati cei cu maxi taxi si nu numai, inclusiv marii transportatori care au zeci de tiruri..... toti cotizeaza lunar.

Intrebare
15 martie 2016
Corupttie ca in Constanta cred ca nu e in alt oras

Pai atunci Anaf.ul de ce nu-i intreaba de sanatate si pe acesti militieni, si pe ceilalti ? De ce se ocupa de averile lui Stefan Banica si a lui Andreea Marin si se fac ca nu vad viloaie de mil. euro ale militienilor, vamesilor, politicienilor, rudelor politicienilor ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4719 secunde