Ați găsit un telefon pe stradă? Iată ce puteți păți dacă nu-l predați la Poliție!

675
1
Ați găsit un telefon pe stradă? Iată ce puteți păți dacă nu-l predați la Poliție! - 29augustinsusireabunuluigasit-1377774158.jpg

Articole de la același autor

Ați găsit un portofel sau un telefon mobil, pe stradă sau pe plajă și nu l-ați predat autorităților? Trebuie să știți că, potrivit Codului de Procedură Penală, sunt pasibili de închisoare!




Astfel, oamenii legii atrag atenția că această infracțiune este "însușirea bunului găsit" și este pedepsită cu închisoare sau amendă administrativă. 


"Fapta de a nu preda, în termen de zece zile, un bun găsit, autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepsește cu închisoare de la una la trei luni sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun ce aparține altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului", se precizează la art. 216 din Codul de Procedură Penală. 




Comentează știrea

noni
29 august 2013
si marmota ??

Da, da, sa creada cine vrea, mie mi-a furat borseta la mall i parcare, noroc cu camerele si ca am avut un al doilea mobil in borseta. Am apelat mobilul din borseta si prostii au raspuns accidental la apel, un barbat si o femeie se puneau de acord ce sa faca cu borseta. Cand si-au dat seama, au raspuns la mobil, le-am spus a au fost filmati, ne-am intalnit in oras unde au inceput cu scuz ede kakat cum ca le-a luat 5 ore sa realizeze ca mi-au furat borseta si au avut si pretentia sa primeasca recompensa...JEGURI !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5035 secunde