Atenţie, viteza ucide! Poliţiştii au scos radarele pe şosele

388
Atenţie, viteza ucide! Poliţiştii au scos radarele pe şosele - atentievitezaucide-1609872498.jpg

Articole de la același autor

Chiar la început de an, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii accidentelor rutiere, pe DN 39, între Constanța şi Mangalia, și pe DN 22, Lumina - Tulcea.

„Din analizele efectuate, s-a constatat faptul că printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe aceste drumuri se numără viteza neregulamentară, depășirea neregulamentară și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto, cum ar fi folosirea telefonului mobil. Polițiștii rutieri au acționat în opt zone, fiind aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 151 pentru depășirea limitei de viteză admisă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Totodată, au fost reținute şapte permise de conducere, dintre care cinci pentru depășirea cu peste 50 km pe oră a limitei de viteză admisă pe sectorul de drum respectiv.

De exemplu, duminică, pe 3 ianuarie, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 25 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22 având viteza de 153 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h. Şoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

„În anul 2020, pe DN 39 au fost înregistrate 47 de accidente rutiere, soldate cu patru persoane decedate, cinci persoane rănite grav și 40 de persoane rănite ușor. Totodată, pe DN 22 au fost înregistrate, anul trecut, 24 de accidente rutiere, soldate cu cinci persoane decedate, două persoane rănite grav și 26 de persoane rănite ușor”, au mai spus oamenii legii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6022 secunde