Atenție, șoferi, se schimbă legea! Ce trebuie să faci începând de luni

961
Atenție, șoferi, se schimbă legea! Ce trebuie să faci începând de luni - 12soferi-1531651276.jpg
Luni, 16 iulie, intră în vigoare Legea nr. 109/2018, promulgată încă din luna mai, scrie romaniatv.net



Astfel, potrivit noilor prevederi, șoferii care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii nu vor mai trebui să obțină aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea.

De asemenea, pierderea sau distrugerea documentului nu va mai trebui anunțată în Monitorul Oficial. În astfel de situații, șoferii se vor adresa direct Registrului Auto Roman (RAR).

Proiectul de lege pentru modificarea Ordonanței Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România a fost adoptat cu 251 de voturi "pentru" și două abțineri în luna mai. "În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărții de identitate a vehiculului, RAR poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului. Procedura de eliberare a duplicatului cărții de identitate a vehiculului, precum și documentele necesare se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor. Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia", prevede textul adoptat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8176 secunde