Atenție șoferi! Restricții de circulație, la vecini, de mâine noapte

151
Atenție șoferi! Restricții de circulație, la vecini, de mâine noapte - camioaneungaria53014500-1572435466.jpg

Articole recomandate

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra în Ungaria, timp de 24 de ore, începând de joi seara, măsură ce va fi luată de autoritățile statului vecin pentru că vineri este declarată sărbătoare națională.


Poliția de Frontieră Arad a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că, începând de joi, ora 23,00 (ora României) până vineri, ora 23,00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

"Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că în data de 1 noiembrie se celebrează 'Ziua Tuturor Sfinților', fiind declarată zi de sărbătoare națională în Ungaria, nelucrătoare", se precizează în comunicat, informează stiripesurse.ro.

După ridicarea restricției, camioanele vor putea intra în Ungaria timp de 24 de ore, pentru că sâmbătă, la ora 23,00, intră în vigoare restricția obișnuită pentru această categorie de autovehicule, care se aplică în fiecare weekend pentru 24 de ore, duminică fiind zi liberă.

În zilele în care nu este permis accesul în Ungaria, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate de pe teritoriul României, până când vor putea trece frontiera.

Poliția de Frontieră precizează că traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale pe perioadele restricțiilor aplicate autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, potrivit stiripesurse.ro


În mod obișnuit, după aplicarea unei astfel de restricții timp de 24 de ore, pe arterele de ieșire din România spre Ungaria destinate traficului greu se formează coloane de camioane, în special la Nădlac II (pe autostrada pan-europeană). Din acest motiv, Poliția de Frontieră le recomandă șoferilor să consulte aplicația online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituției, astfel încât să aleagă pentru ieșirea din țară un punct unde nu sunt timpi mari de așteptare pentru control.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.842 secunde