Atenție! Se ridică mașinile fără stăpân

250
Atenție! Se ridică mașinile fără stăpân - mas-1590675699.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali derulează, zilele acestea, o serie de acțiuni de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului. Acestea sunt transportate în parcul de mașini al municipalității. Eliberarea domeniului public de 16 vehicule abandonate și 10 autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului este finalul unei ample acțiuni a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, polițiștii verifică sesizările, iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somați să își ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administrația locală.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, după zece zile de la aplicarea somației pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autoritățile administrației publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunțului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deținătorul legal al mașinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unității administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziție a primarului, și urmează să fie valorificată prin vânzare, în condițiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5161 secunde