ATENȚIE MARE! Cele mai NOI METODE DE TÂLHĂRII în trafic, la Constanța

5358
3
ATENȚIE MARE! Cele mai NOI METODE DE TÂLHĂRII în trafic, la Constanța - sus-1367905274.jpg

Articole de la același autor

Deși cei mai mulți șoferi consideră că dau dovadă de vigilență în trafic și merg pe principiul "mie nu mi se poate întâmpla", iată că există cazuri concrete cu șoferi păcăliți, care au rămas fără bani sau fără bunuri pentru că nu au fost suficient informați cu privire la riscurile la care se expun. 


Am făcut pană și…am fost tâlhărit. Coincidență? 


Cel mai des întâlnit mod de operare, în ultimul timp, este modelul înțepării roților autoturismelor. Tâlharii urmăresc victima în trafic iar, la un semafor, unul dintre aceștia coboară și înțeapă una dintre roțile mașinii, de obicei roata din dreapta spate, pentru că este cea mai puțin vizibilă de la volan. La un moment dat, șoferul va trage pe dreapta pentru că are o simplă pană. De fapt, tâlharii sunt chiar pe urmele victimei, așteptând să coboare din mașină pentru a înlocui roata, pentru a fura genți, bani, practic tot ce le cade la mână. 


Telecomanda de bruiaj


Un alt mod de operare, cu care se confruntă județul Constanța, este metoda cu telecomanda de bruiaj. De obicei, tâlharii așteaptă în mașină, de obicei cu numere de Bulgaria, în parcările aglomerate de la mall-uri sau hypermarketuri, având asupra lor un dispozitiv care bruiază semnalul telecomenzii auto. Tot ce au de făcut este să urmărească momentul în care posesorul unei mașini iese și închide autoturismul din telecomandă. Însă folosind bruiajul, mașina va face semnalul vizual, cu stopurile aprinse, dar portierele nu se vor bloca. Astfel, hoții pot veni nestingheriți și pot fura absolut tot ce vor, fără ca nimeni să-și dea seama. 


Tâlhărie la oprirea la trecerea de pietoni 


Metoda furtului din mașină la trecerea de pietoni este unul dintre cele mai periculoase moduri de operare. Din această cauză, șoferii trebuie să fie atenți în permanență și, la plecarea de pe loc, să blocheze ușile de la mașină. De obicei, tâlharii operează în apropierea trecerilor de pietoni. Unul dintre infractori va privi de pe marginea trotuarului pentru a vedea care mașină este mai încărcată de bunuri și îi va face semn unui alt tâlhar. Acesta are rolul de a traversa pe trecerea de pietoni, însă foarte încet și, eventual, se va face că a scăpat ceva pe jos, doar pentru a trage de timp. În tot acest interval, un alt treilea tâlhar se va duce către mașina vizată, va deschide portiera și, într-o fracțiune de secundă, va da atacul, dacă șoferul nu este atent și nu are mașina încuiată. 


Dă-mi un litru de benzină ca să-ți dau un lanț de aur 


O metodă des întâlnită în România a hoților este oprirea în trafic a unui șofer care este destul de binevoitor să îți împrumute un litru de benzină. Infractorii folosesc o mașină cu numere străine, cu care staționează pe acostament, având semnalele de avarie pornite și capota de la motor ridicată. Ca și zonă, astfel de tâlhării se fac prin preajma benzinăriilor din oraș sau din afară. Tâlharii se îmbracă elegant și solicită ajutorul altor șoferi, le fac semn să oprească, având un bidon gol în mână, pentru ca alți șoferi de bună credință să oprească și să-i ajute. 


În momentul în care un conducător auto oprește, aceștia pretind că sunt cetățeni străini, de obicei arabi, și că sunt în pană de combustibil. În continuare, aceștia susțin că nu au bani românești la ei pentru a cumpăra benzină și îi arată niște bani străini șoferului. Discuția ajunge la un schimb de bijuterii de aur, pentru sume înzecit mai mici decât cele normale. Astfel, mulți șoferi sunt ispitiți de oportunitatea cumpărării unor bijuterii de aur la preț de nimic. Dar, după ce șoferii naivi plătesc câteva sute de lei își dau seama că au dat banii pe tinichele fără valoare. 


Comentează știrea

Cerdan
7 mai 2013
Tara lui Basecac

Timiditatea in folosirea armelor de foc de catre politie impotriva hotilor,permisivitatea excesiva a magistratilor in aceste cazuri deja majoritare in raport cu oamenii normali comportamental,frica de repercursiuni din partea legii in caz de autoaparare si altele,fac Romania demna de toate criticile interne si externe.

LEONIDAS
1 iulie 2013
HOTII&TALHARII

DIN CE CITESC AICI INCLIN SA CRED CA SA DESFINTAT POLITIA IN CONSTANTA , IAR JUDECATORII AU PIERDUT LUPTA CU CORUPTIA..!!!

Tufan
18 noiembrie 2013
JALNIC

Cea cu aurul fals este domeniul tiganilor de zeci de ani, de ce nu mai are nimeni curajul sa spuna adevarul? Ca sa fie politic corect? Cred ca aceasta corectitudine politica e mai grava decat cenzura comunista. Pentru ca afecteaza modul de a gandi. Omul numai are curaj sa gandeasca asa cum este interzis de oficialitati. Cenzura comunista era exterioara, noi toti stiam cum stau lucrurile, gandeam. Legea nu este respectata in Romania, politia lucreaza cu tignaimea si cu infractorii care sunt dispusi sa dea o shpaga. ASTA E PROBLEMA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4949 secunde