Atenție la escrocii care acționează în Constanța!

253
Atenție la escrocii care acționează în Constanța! - fondcumfacavereescrocii142566334-1430999425.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța continuă seria de acțiuni informativ - preventive a infracțiunilor contra patrimoniului și înșelăciunilor.
Astfel, constănțenii sunt informați și atenționați, zilnic, cu privire la existența unor fapte și tentative ale unor persoane rău intenționate, de a comite înșelăciuni și furturi de bunuri din locuințe, prin diverse moduri de operare.


Acțiunile oamenilor legii au vizat categoriile de persoane predispuse a deveni victime, în special persoanele vârstnice cărora li s-au făcut recomandări: să nu invite în locuință persoane necunoscute, chiar dacă pretind a fi de la diferite firme de gaz, electricitate, cablu, s.a.m.d., să nu dea bani sau diferite date personale acestora fără să își consulte membrii familiei, să nu dea curs solicitărilor venite din partea persoanelor cunoscute doar prin intermediul telefonului sau să depună sume de bani prin poștă sau la bancă, să ajute rude care sunt implicate în accidente rutiere sau pentru ridicarea unor premii până nu verifică aceste informații.


Asigurarea securității cetățenilor și a proprietății, a liniștii și ordinii publice, constituie o preocupare permanentă pentru polițiștii constănțeni dar și cetățenii trebuie să acorde constant o atenție deosebită în ceea ce privește propriul patrimoniu. De obicei, infractorii profită de ocazia oferită pentru a sustrage bunuri și evită să pătrundă acolo unde locatarii dispun de măsuri vizibile de siguranță.


Atunci când trec la "acțiune", infractorii se află în competiție cu timpul și acționează rapid pentru a nu fi surprinși în imobil. Recomandările oferite de către polițiști vin pentru a preîntâmpina victimizarea cetățenilor.


Copiii trebuie să fie învățați să evite discuțiile cu necunoscuții, chiar dacă spun că vin din partea părinților, să refuze ofertele tentante ale acestora și să păstreze cu grijă cheia de la locuință.




Să evite oferirea unor informații persoanelor necunoscute, despre ocupație sau program de lucru, atunci când o persoană pretinde că reprezintă o instituție (gaze, apă, cablu, telefonie, deratizare, curierat etc), să-i solicite legitimația de serviciu sau documentul de identitate înainte de a intra în locuință.


Dacă persoana devine grăbită sau agitată, atunci ceva nu este în regulă, solicitați sprijinul vecinilor, rețineți cât mai multe semnalmente pentru a le furniza de urgență poliției.


Nu cumpărați produse de la diferiți comercianți ambulanți care sună la ușa dumneavoastră, evitați să țineți sume mari de bani sau bijuterii la domiciliu, acestea trebuie ținute în bancă sau în casetele de valori, în locuri greu accesibile și asigurați-vă că ați închis ușa de la intrare, ferestrele și toate căile de acces în locuință, iar dacă locuiți la etaje inferioare încercați să vă montați grilaje metalice.


Exersarea spiritului de vigilență și prudență, reprezintă primul și cel mai important scut împotriva infractorilor.


În cazul în care ați fost victima sau martorul unei unei infracțiuni sunați la 112 !


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5541 secunde