Atenție la drum! Vremea se înrăutățește

187
Atenție la drum! Vremea  se înrăutățește - atentieladrum-1508686409.jpg

Articole de la același autor

Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de ploi și vijelii, acesta fiind un motiv în plus pentru șoferii care pornesc la drum să manifeste prudență maximă pe drumurile țării și să respecte minime reguli de circulație pe timp nefavorabil.

În acest context, Poliția Română vă recomandă să vă planificați din timp călătoriile, să vă interesați de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeți și să adaptați viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

"Chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare, în astfel de condiții, este mult mai mare.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!", este avertismentul oamenilor legii.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliția Română recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță!

"Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație - climatizare!", mai spun polițiștii.

Și nu în ultimul rând, nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea, la Constanța
Joi, 19 Octombrie 2017
Stire din Social : Când vine frigul la Constanța
Miercuri, 18 Octombrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea la Constanța, azi
Pagina a fost generata in 0.6286 secunde