Atenţie la artificiile de Revelion! Sfaturi de la poliţişti

201
Atenţie la artificiile de Revelion! Sfaturi de la poliţişti - fondatentieartificii-1609266379.jpg

Articole de la același autor

Cum nu există Revelion fără artificii, pieţele din Constanţa s-au umplut de comercianţi de tot felul de articole pirotehnice. Oamenii legii au constatat, însă, că unii dintre ei nu sunt autorizaţi pentru a vinde astfel de produse periculoase.



În cursul zilei de luni, 28 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat controale, pe raza orașului Năvodari, la agenții economici autorizați în vederea comercializării de articole pirotehnice. „În urma verificărilor, în zona punctului de lucru al unei societăți comerciale a fost identificată o cantitate de 150 de kilograme de materiale pirotehnice din categoriile F2, F3 și P1 (baterii de jocuri de artificii, petarde), care erau comercializate fără a deține autorizație pentru aceste categorii. Articolele pirotehnice erau depozitate în două autoturisme care ar fi aparținut administratorului societății comerciale. Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, Andreea Iliescu.


Poliţiştii reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.


Unde puteţi aprinde petarde




Atenţie, nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice între orele 24.00 şi 6.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale, la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la patru niveluri şi la mai puţin de 100 de metri de cele cu peste patru niveluri, precum şi la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze. De asemenea, nu este voie să aprindem artificii şi petarde pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţiile deschise cu aglomerări de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3466 secunde