ATENTAT ÎN FRANȚA / JANDARMERIA ROMÂNĂ: "În aceste clipe cumplite pentru familia colegului nostru, transmitem un pios mesaj de condoleanțe"

382
ATENTAT ÎN FRANȚA /  JANDARMERIA ROMÂNĂ:
Jandarmeria Română a transmis un mesaj de condoleanțe familiei locotenent-colonelului Arnaud Beltrame, ucis în atentatul de vineri din sudul Franței.

''Camaradul nostru, locotenent-colonel Arnaud Beltrame, ne-a părăsit. A murit pentru patrie, așa cum fac marii eroi. În aceste momente grele, jandarmii români sunt alături de marea familie a Jandarmeriei Franceze. În aceste clipe cumplite pentru familia colegului nostru, transmitem un pios mesaj de condoleanțe. Eroismul, vitejia și sacrificiul acestui brav jandarm nu vor fi uitate niciodată!'', a fost mesajul jandarmilor români, postat sâmbătă pe pagina de Facebook.

Locotenent-colonel Arnaud Beltrame avea 45 de ani. Acesta a fost trimis de urgență vineri la magazinul din Trebes, din sudul Franței, unde Radouane Lakdim luase ostatice mai multe persoane. El s-a autopropus la schimb cu persoanele care nu reușiseră să fugă. Spre ora 13.20 GMT, jihadistul a deschis focul asupra jandarmului, declanșând asaltul polițiștilor, a indicat procurorul Molins, într-o conferință de presă vineri seară.

''A căzut ca un erou'', a declarat președintele Emmanuel Macron într-un comunicat, subliniind că jandarmul a făcut ''dovada unui curaj și a unei abnegații excepționale''.

''Mort pentru patrie. Niciodată Franța nu-i va uita eroismul, bravura, sacrificiul'', a scris ministrul de Interne, Gérard Collomb, pe Twitter.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4142 secunde