Astăzi sună sirenele, la Constanța! Exercițiul lunar de verificare a sistemului de alarmare

243
Astăzi sună sirenele, la Constanța! Exercițiul lunar de verificare a sistemului de alarmare - sirenaalarmare1512481098-1541576859.jpg

Articole de la același autor

Un nou exercițiu lunar de verificare a sistemului de avertizare și alarmare publică se va desfășura astăzi, 7 noiembrie, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10.00 și 11.00.


Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.


Semnalul "Alarmă Aeriană" este compus din 15 sunete, a câte patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele.


În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de "Prealarmă Aeriană" compusă din trei sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.


Semnalul "Alarmă la dezastre" este compus din cinci sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic "Încetarea alarmei", compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a două minute.


"Vă readucem aminte ca acesta este doar un exercițiu și rugăm constănțenii să nu intre în panică la auzul sirenelor", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Octombrie 2017
Stire din Eveniment : Exerciții de alarmare în Constanța
Pagina a fost generata in 0.5316 secunde