Astăzi, inaugurarea Monumentului Artiștilor Muzicii Românești

157

Articole de la același autor

Ceremonia de inaugurare a Ansamblului Memorial "Monumentul Artiștilor Muzicii Românești", situat la intrarea în sediul Inspectoratului General al Muzicilor Militare din București, are loc luni, astăzi, de la ora 11.30, informează Biroul de Presă al MApN. 


La eveniment au fost invitați să participe personalități militare și civile ale vieții culturale, artiști ai muzicii românești, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Armata României, colaboratori și parteneri, iubitori ai fenomenului muzical românesc. 
În programul activității sunt prevăzute dezvelirea monumentului, o slujbă de sacralizare a ansamblului memorial, depunerea unei coroane de flori, alocuțiuni și lansarea Cărții Monumentului Artiștilor Muzicii Românești. 


XXX 
Actul de naștere al Monumentului Artiștilor Muzicii Românești, certificat de ceremonia de Ziua Muzicilor Militare - 1 iulie, când se sărbătoresc și 188 de ani de la înființarea muzicilor militare moderne, reprezintă o adevărată sărbătoare a muzicii și culturii naționale, iar această efigie menită să poarte peste vremuri tradițiile și gloria cântecului românesc va rămâne un reper important pe harta culturală a României. 


Monumentul a fost ridicat din inițiativa comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, generalul-locotenent dr. Cătălin Zisu, și realizat de directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, col. (r) Valentin Tănase, împreună cu un colectiv de artiști ai studioului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8059 secunde