Astăzi este Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

173
Astăzi este Ziua internațională a copilului bolnav de cancer - 1-1581752900.jpg

Articole recomandate

Începând din 2002, la 15 februarie este marcată, anual, Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, la inițiativa Childhood Cancer International (numită anterior Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer - ICCCPO), pentru a promova campanii de colaborare și de sensibilizare la nivel mondial în problema copiilor bolnavi de cancer și a exprima susținerea față de copiii și adolescenții diagnosticați cu cancer, dar și față de familiile acestora, transmite Agerpres.

Childhood Cancer International (CCI) reprezintă o rețea globală alcătuită din 167 de rețele la nivel local și național alcătuite din organizații înființate în 90 de țări de pe cinci continente, conform site-ului www.internationalchildhoodcancerday.org.

Simbolul Zilei internaționale a copilului bolnav de cancer este fundița galben-aurie, aleasă pentru a atrage atenția că fiecare copil cu cancer merită cea mai bună îngrijire medicală și psihosocială posibilă, indiferent de țara de origine, rasă, stare financiară sau clasă socială.

Și în România există numeroase asociații care organizează acțiuni pentru marcarea acestei zile. Una dintre cele mai cunoscute este Asociația Little People, care s-a născut din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi în 1996, în Cluj-Napoca, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie. În prezent, asociația pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate, precizează site-ul https://www.thelittlepeople.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3176 secunde