Asta-i ȘMECHERIA cu mașinile "bulgărești"!

3051
2
Asta-i ȘMECHERIA cu mașinile

Articole de la același autor

Mașinile înmatriculate în Bulgaria au ajuns, în ultimii ani, să fie preferatele celor care comit infracțiuni. Cazurile soluționate de Poliția Constanța evidențiază că bandele de hoți din autoturisme, din locuințe sau din societăți comerciale se folosesc, preponderent, de mașini cu numere "bulgărești" pentru a ajunge și apoi a fugi de la locul spargerii. Astfel, cred hoții, vor fi mai dificil de depistat de către oamenii legii. 


Mulți dintre cei care sunt implicați în accidente sau tamponări și aleg să fugă de la fața locului înainte de sosirea rutieriștilor conduc autoturisme înmatriculate în Bulgaria. 
Ultimul caz intrat în atenția polițiștilor este al tânărului Liviu C., de 23 de ani, din Năvodari. Marți seară, acesta se afla la volanul unui Opel cu numere de Bulgaria, nu avea nici permis auto, a lovit un biciclist de 50 de ani pe o stradă din localitatea de domiciliu și după ce a verificat dacă victima mai este în viață, a fugit. 
Cu toții cred că plăcuța cu "TX …" le va ascunde identitatea sau cel puțin va îngreuna considerabil munca polițiștilor. Această situație era valabilă în urmă cu câțiva ani, spun polițiștii; acum, identitatea proprietarului și apoi a celui care se afla la volanul autoturismului vizat pot fi aflate și în câteva ore. 


Razii pentru depistarea "TX …" - urilor 
Totul se datorează bazei de date cu mașini înmatriculate în alte state, realizată la nivelul Serviciului Rutier Constanța. Potrivit reprezentanților acestei instituții, până în acest moment, în respectiva bază sunt înscrise 4.500 de autoturisme "bulgărești". Iar numărul lor crește de la o zi la alta, căci, după cum ne-au precizat surse din cadrul Poliției Constanța, în raziile efectuate periodic de polițiști sunt vizate în special aceste mașini. 
"Sunt trase pe dreapta toate mașinile înmatriculate în Bulgaria, identificați șoferii și proprietarii, iar apoi toate datele trecute în baza de date", au explicat oamenii legii. 
De asemenea, un real ajutor în depistarea deținătorilor acestor mașini îl reprezintă colaborarea cu autoritățile bulgare. 
"Suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu Punctul de control de la Giurgiu. În momentul în care este necesară verificarea unei mașini înmatriculate în Bulgaria, transmitem datele polițiștilor de frontieră de la punctul respectiv, aceștia transmit solicitarea omologilor din statul vecin, care verifică baza lor de date și ne furnizează informațiile solicitate în jumătate de oră", ne-a declarat comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Poliției Rutiere Constanța. Astfel, în jumătate de oră, polițiștii află atât care este proprietarul bulgar al autoturismului, dar și identitatea românului care are drept de folosință asupra vehiculului. 
"Hoții folosesc aceste mașini pentru că sunt ușor de achiziționat, ușor de vândut, uneori chiar le abandonează după comiterea infracțiunilor și consideră că vor fi identificați foarte greu. Nu mai este așa, se bazează degeaba pe aceste concepții greșite. Am ridicat și noi ștacheta și acum pot fi depistați într-un timp relativ scurt", ne-au spus polițiștii constănțeni. 


Trebuie "periate" satele 
Prin acțiunile desfășurate la nivelul municipiului Constanța, polițiștii au reușit să identifice o bună parte dintre mașinile "bulgărești" deținute de constănțeni. Problema rămâne, însă, în mediul rural. Potrivit oamenilor legii, estimativ, în județul nostru sunt peste 10.000 de mașini înmatriculate în statul vecin și multe sunt la sate. De aceea, rutieriștii constănțeni, împreună cu polițiștii de la ordine publică au în vedere realizarea de razii similare celor de pe străzile reședinței de județ, și pe drumurile județene și comunale. 


Comentează știrea

Pt Masina cu soldati
28 septembrie 2012
MR 2

E de laudat efortul dvs insa, dupa cum vedeti, nimic nu-i clinteste pe guvernantii nostrii. Va doresc succes.

cetatean
4 octombrie 2012
TX

De ce atatea complicatii cand foarte simplu ar fi ca cei care sunt in posesia acestor masini sa fie obligati ca in 30 de zile de la intrarea in tara cu acesta masini sa anunte autoritatile la un nr de telefon datale necesare de identificare primind in schimb un nr de comfirmare,sub amenintarea unor sanctiuni privind veridicitatea datelor,si atunci toata problema dispare.Problema este daca se vrea acest lucru .

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : "Punctele negre" ale Constanței
Pagina a fost generata in 0.5691 secunde