Asociația Colectiv, după declarația Olguței Vasilescu: "A fost depășită limita bunului simț"

318
Asociația Colectiv, după declarația Olguței Vasilescu:

Articole recomandate

Asociația Colectiv GTG 3010 protestează față de afirmațiile ministrului Muncii si Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, care, pe 17.05.2018, a declarat public faptul că incendiul din clubul Colectiv din 30.10.2015 ar fi fost provocat de o mână criminală.


"Solicitam reprezentantului Guvernului României să prezinte probe care să susțină aceste acuzații sau să recunoască public faptul că se folosește de tragedia din 30 octombrie în scop politic. Considerăm că a fost depășită limita bunului simț de către politicieni, în lupta lor continuă pentru acumularea de capital electoral.


Respingem orice conexiune politică și orice tip de propagandă electorală, indiferent de modalitatea prin care se transmite aceasta. Referirile emoționale la cazul Colectiv, conotate politic, sunt de natură să jignească și să amplifice periodic suferința familiilor celor morți și răniți în tragicul incendiu din data de 30 octombrie 2015.


Atragem atenția asupra efectelor, care sunt deja vizibile:


1. Utilizarea și specularea denaturată a acestui eveniment tragic, provocat de corupție.

2. Incompetența și mascarea adevărului despre sistemul medical precar, inclusiv lipsa

dotarilor din spitale

3. Tergiversarea soluționării dosarelor Colectiv înaintate instanței direct și indirect.

Vrem ca justiția română să fie independentă de politicieni, iar cei vinovați să plătească! Solicităm încetarea oricărui abuz la adresa victimelor din clubul Colectiv!", anunță un comunicat al Asociației Colectiv GTG 301.

Lia Olguța Vasilescu a relansat o teorie halucinantă și durereroasă pentru victimele din "Colectiv", în încercarea de a ataca plângerea penală la adresa premierului Viorica Dăncilă.

Concret, Olguța Vasilescu a sugerat că ceea ce se întâmplă în prezent ar face parte dintr-un plan bine pus la punct, așa cum a fost și incendiul din Colectiv.

"Întrebarea pe care mi-o pun acum este la ce mai vor sa dea foc, când vor să preia ostil guvernarea? Și în 2015 Iohannis i-a cerut demisia premierului, Victor Ponta nu a vrut să și-o dea, a început imediat un surogat de urmărire penală (...), după aceea a trebuit să moară oameni ca să fie guvernul schimbat. (...) Președintele Iohannis dorește să dea jos o guvernare legitimă aleasă de majoritatea românilor. (...)," a afirmat Lia Olguța Vasilescu. la Antena 3.

"Cum să văd acest atac de un penibil absolut. Cum a fost și acuzația de terorism la adresa lui Sevil Shhaideh. Nu e mare diferență. După amenințarea lui Iohannis de acum trei zile la adresa premierului, iată că ies la iveală servanții președintelui. (...) Scopul lui Orban este de a vulnerabiliza acest guvern, care are un priemier din păcate fără imunitate", a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Cei care au avut de suferit de pe urma incendiul de la Colectiv, îi cer, revoltați, demisia ministrului Muncii.

"Este o declarație pe cât de aberantă, pe atât de uimitoare, te lasă absolut fără cuvinte. Nu mi-aș fi putut imagina că un ministru al României în 2018 poate sa emită astfel de aberații in mod conștient. Lia Olguța Vasilescu ar trebui să se rușineze de ceea ce a putut să emita și ar trebui să se grăbeasca cu demisia pentru că noi i-o vom cere oricum", a spus Corina Ioniță, supraviețuitoare din Colectiv, la Realitatea TV.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7023 secunde