€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:
MILITARI ROMÂNI UMILIȚI

Asistații social trândăvesc în cârciumi, pușcăriașii domnesc în închisori, militarii adună gunoaiele pe 700 lei salariu de încadrare

Ştire online publicată Marţi, 09 Mai 2017. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Militari români scoși să curețe mizeria de pe străzi și parcuri, în timp ce firmele de salubrizare fac bani frumoși din contractele publice, asistații social își fac veacul prin cârciumi, iar deținuții se odihnesc la umbră în închisori. Sub pretextul unei acțiuni voluntare, militarii au fost puși să strângă gunoaie, să golească tomberoane și să măture trotuare.

„Respectul societății pentru militari. Asistații sociali trândăvesc în cârciumi, pușcăriași domnesc în închisori, militarii adună gunoaiele pe 700 lei salariu de încadrare… Mulțumiri statului român”, a fost unul dintre comentariile care însoțeau imaginile de la acțiunea de „voluntariat” a militarilor.

În urma acestor evenimente și în urma sesizărilor primite de la militari din U.M.01551 Galați și U.M.01552 Galați, Asociația ADMAR – Apărarea Drepturilor Militari Activi și în Rezervă a solicitat, în scris, lămuriri de la comandanții celor două unități militare, cu privire la activitățile de ecologizare desfășurate de efectivele din subordinea acestora. După primirea răspunsurilor, acestea vor fi publicate pe pagina proprie.

1. Vă rog să ne comunicați dacă activitatea respectivă a fost prevăzută în planul cu principalele activități, precum și gradul, numele și prenumele persoanei care a aprobat desfășurarea acesteia;

2. Vă rog să ne comunicați baza legală în temeiul căreia ați desfășurat activitatea de ecologizare a celor două zone;

3. Potrivit art.11 indice 1 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, ,,orice autoritate contractantă (...) are obligația să pună la dispoziția persoanei fizice sau juridice interesate (...) contractele de achiziții publice”. În situația în care ați încheiat vreun contract cu Serviciul Public Ecosal Galați, contract al cărui obiect a fost ecologizarea celor două zone, vă rog să ne comunicați o copie a acestuia.

4. Militarii participanți la activitatea de ecologizare a celor două zone au fost instruiți din punct de vedere al sănătății și securității în muncă, așa cum prevăd dispozițiile Legii securității și sănătății în muncă nr.319/2006?

5. Prevederile art.205 alin.(1) din Regulamentului privind descrierea, compunerea și portul pe timp de pace al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naționale, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.72/2012, cu modificările și completările ulterioare, prevede că ,,Uniforma militară pentru instrucție se poartă la ședințe de instruire în teren, trageri, exerciții, aplicații sau la ordin”. Ați ordonat dumneavoastră ca ținuta de instrucție să fie purtată de militari pe timpul colectării deșeurilor municipale?

6. Considerați că imaginea armatei a fost afectată?

7. În condițiile în care, exercitarea unor activități este condiționată de respectarea demnității, prestigiului și normelor ce decurg din calitatea de militar, iar încălcarea acestora poate atrage ,,răspunderea disciplinară, inclusiv trecerea în rezervă” (art.239 din M.105/2002), considerați că, purtând uniforma de instrucție pe timpul desfășurării activității de colectare a deșeurilor menajere a fost afectată demnitatea participanților?

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7615 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7528 secunde