Asigurătorii RCA continuă să piardă bani. La fiecare 100 lei încasați plătesc daune de 102 lei

236
Asigurătorii RCA continuă să piardă bani. La fiecare 100 lei încasați plătesc daune de 102 lei - rcaasigurare-1472744439.jpg

Articole recomandate

Companiile de asigurări din Româ-nia continuă să piardă bani pe segmentul RCA, în condițiile în care, în prima jumătate a anului, pentru fiecare 100 de lei încasați acestea au cheltuit circa 102 lei, conform unui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, remis, ieri, Agerpres.


"Prima jumătate a anului 2016 a reprezentat o nouă perioadă de pierderi financiare pentru companiile de asigurare care vând polițe RCA. În ciuda unei tendințe de consolidare a echilibrului financiar la nivelul pieței, rata combinată a daunei a depășit pragul de 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare 100 de lei încasați, companiile au cheltuit aproximativ 102 lei", se menționează în comunicat.


Conform datelor Autorității de Supraveghere F inanciară, rata combinată a daunei a fost de 101,6% în primul trimestru al anului 2016 și a înregistrat o deteriorare în cel de-al doilea trimestru, ajungând la 102,3%. Ceea ce înseamnă că asigurătorii nu pot acoperi integral, în acest moment, daunele și celelalte costuri doar din primele brute înca-sate, explică reprezentanții UNSAR.


Aceștia precizează că nivelul ratei combinate a daunei poate suferi modi-ficări majore până la sfârșitul acestui an, ținând cont de faptul că, raportându-ne la cifre oficiale, daunalitatea pe segmentul RCA este pe un trend ascendent.


Astfel, în cel de-al doilea trimestru al anului 2016, dauna medie totală a atins cea mai mare valoare de până acum, depășind cu 18,4% valoarea din primul trimestru al anului 2015 și cu 15% valoarea din cel de-al doilea trimestru al anului 2016. Principala cauză o reprezintă majorarea cu aproape 90% a daunei medii pe dosarele de vătămări corporale.


"Subliniem că ritmul de creștere al daunei medii în cel de-al doilea trimestru al anului 2016 față de primul trimestru al aceluiași an a fost de două ori și jumătate mai mare decât ritmul de creștere al primei medii: prima medie RCA a crescut cu 6,2%, în timp ce dauna medie a crescut cu 15%", mai subliniază reprezentanții UNSAR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5383 secunde