Șase străini, ascunși în podeaua unui autocar! Voiau să intre ilegal în România

215
Șase străini, ascunși în podeaua unui autocar! Voiau să intre ilegal în România - lala-1555929700.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunși într-un loc special amenajat, în podeaua unui autocar, cinci cetățeni din Irak și unul din Iran, care intenționau să intre ilegal în România.


Cei în cauză au fost sprijiniți de doi cetățeni turci care sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți și pe numele cărora instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.


În data de 20.04.2019, la ora 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul turc S.O., în vârstă de 48 de ani, șofer al unui autocar marca Isuzu, înmatriculat în Turcia, însoțit de un conațional E.O., în vârstă de 45 de ani.


În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în podeaua autocarului, șase persoane de sex masculin care nu dețineau documente de identitate.


La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetățeni irakieni și un cetățean iranian, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în autocar cu ajutorul a doi cetățeni turci, șoferii autocarului, plătind 10.000 de dolari, fiecare. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.


Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor descoperite ascunse și, conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost preluate de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.


Totodată, față de cei doi șoferi turci sunt derulate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar pe numele lor Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4786 secunde