Șase cetățeni străini, ascunși într-un automarfar de un șofer turc, depistați la frontieră

111
Șase cetățeni străini, ascunși într-un automarfar de un șofer turc, depistați la frontieră - cetateni-1545214784.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, județul Arad, au descoperit, ascunși într-un automarfar condus de un cetățean turc, șase cetățeni din Siria și Iran, care au încercat să iasă astfel ilegal din țară. Șoferul turc este cercetat pentru trafic de migranți, iar persoanele descoperite ascunse pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 


În data de 18.12.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei NădlacII-Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul turc B.M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui automarfar marca DAF cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Cehă. Automarfarul era încărcat cu utilaje (compactoare de deșeuri) și circula pe ruta Turcia-Polonia.


În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au procedat la efectuarea controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunși printre utilaje, cinci bărbați și o femeie.


Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt trei cetățeni sirieni și trei cetățeni iranieni, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, intrați legal pe teritoriul României.


Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferul ansamblului rutier și de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei șase cetățeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8651 secunde