€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:

Armele airsoft nu sunt jucării! Ce trebuie să știți despre ele

Ştire online publicată Vineri, 14 Februarie 2014. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Sunt replici fidele ale armelor letale, dar nu sunt periculoase. Este vorba despre armele airsoft, accesibile oricui, la prețuri de până în câteva sute de lei. Nu înseamnă însă că pot fi folosite în orice împrejurare, iar posesorii lor vor scăpa nepedepsiți. 


Vânzările de arme airsoft au înregistrat o creștere considerabilă în România, în ultimii ani. Nu neapărat pentru că românii sunt mari iubitori de airsoft (sport care se joacă, în general, în pădure sau pe un teren viran, în care se simulează o luptă sau diferite scenarii militare, folosindu-se tactici militare, haine de camuflaj și replici ale armelor letale), ci mai degrabă pentru că este la îndemâna oricui să dețină, acasă, și să se laude prietenilor cu o replică perfectă a unui Glock sau a unui Kalashnikov. Mai ales că asemănarea este până în cele mai mici detalii, iar dacă este realizat și din metal, inclusiv greutatea te poate induce în eroare! 
Singura diferență este, după cum ne-a precizat Denes Gabos, reprezentantul AirSoft Cluj, faptul că replicile airsoft folosesc, drept muniție, bile de 6 mm, din material plastic. „De aceea, aceste arme nu sunt periculoase decât dacă sunt îndreptate către ochi. Chiar dacă ești lovit cu o bilă de airsoft, de la o distanță mică, singurele urmări sunt o vânătaie cât gămălia unui ac și o pișcătură”, a explicat reprezentantul unității care le comercializează. 


Deși este vorba, până la urmă, de niște jucării, acestea nu trebuie folosite, în public, similar armelor reale. „Armele airsoft pot fi confundate ușor cu armele de foc. Pentru că sunt replici, oamenii le tratează ca pe jucării și este greșit. În primul rând, minorii nu au voie nici să le dețină, nici să le folosească. Apoi, trebuie transportate într-o cutie de arme, luându-se toate măsurile de siguranță similare transportului armelor reale. Trebuie să se înțeleagă faptul că este foarte dificil să se facă o distincție vizibilă între o armă airsoft și o armă reală”, a subliniat comerciantul. Tocmai de aceea, aceste jucării nu vor fi folosite în public, nici măcar în joacă. Mai mult, posesorii de arme airsoft trebuie să știe că, dacă le folosesc în comiterea de infracțiuni, vor fi pedepsiți penal ca și cum au folosit o armă reală! „Legea îi pedepsește ca și cum au amenințat victima cu o armă reală”, a adăugat comerciantul acestor replici. Astfel, comiterea unui furt folosind o armă se pedepsește cu închisoare de la doi la șapte ani, conform noului Cod Penal. În concluzie, sfatul pentru posesorii de arme airsoft, pentru atunci când au de-a face cu polițiștii, este să „rămână calmi și să urmeze ordinele acestora cu sfințenie”. „Trebuie să le spună că nu este o armă reală, să nu facă mișcări bruște și să nu se certe cu ei. Atitudinea face diferența între a fi arestat sau lăsat în pace”, a concluzionat reprezentantul Airsoft Cluj. 


Prețul unei arme airsoft pornește de la câteva zeci de lei (20 - 30 de lei) dacă aceasta este realizată din plastic și poate ajunge la aproximativ 300 - 400 de lei, în cazul celor realizate din metal, care se aseamănă și la greutate cu cele reale.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12560 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1629 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 949 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8646 secunde