Armata se pregătește să angajeze mii de persoane. Cum rămâne cu salariile militarilor?

1766
2
Armata se pregătește să angajeze mii de persoane. Cum rămâne cu salariile militarilor? - armata-1520003605.jpg

Articole de la același autor

Mii de posturi din Armata Română urmează a fi deblocate, în baza unui memorandum aprobat săptămâna trecută în Guvern. Asta, în condițiile în care sunt deja anunțate investiții masive în nave de luptă și submarine. În același timp, militarii se plâng că ar trebui să fie plătiți la nivelul armatelor din țările membre NATO. 


"Săptămâna trecută am reușit să aprobăm în Guvern memorandumul pentru a debloca în jur de 6.400 posturi în Armata Română. Este vorba de încadrări pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare. Sunt funcții de toate tipurile, de toate categoriile: și soldați, și subofițeri, și maiștri militari, și ofițeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să îi încadrăm, în jur de 50 de psihologi pe care dorim să îi încadrăm în Armata Română. Încercăm într-un termen zic eu relativ scurt să putem încadra aceste funcții, astfel încât să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea anul trecut, în vară, a în jur de 8.000 de oameni din Armata Română", a spus ministrul, citat de digi24.ro. 


El a menționat că luni se va face o analiză la nivelul ministerului în privința necesităților de personal pe fiecare structură și că speră ca, prin această măsură, să fie atrași cât mai mulți tineri spre cariera militară. Întrebat despre cei care au părăsit sistemul militar anul trecut, ministrul Mihai Fifor a spus că și-ar fi dorit ca aceștia să nu plece și că retribuția nu ar trebui să primeze pentru militarul român.


"A fost legislație, au putut opta pentru plecare. Cine a dorit să facă această opțiune, a făcut-o și a plecat, nu pot eu explica de ce au luat această decizie. Eu, sincer să fiu, mi-aș fi dorit să nu plece foarte mulți. Consider că n-ar trebui pentru militarul român totul să se rezume la retribuție și nici nu cred că se întâmplă așa. Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toți, simt altfel lucrurile decât doar salarial. (...) Vestea bună este că salariile au crescut în Armata Română în medie cu 3,6%", a precizat Fifor.


Comentează știrea

Alex
3 martie 2018
3,6%

Știe, domn' Ministru Fifor, ce înseamnă 3,6% creștere salarială, pentru un S.G.p sau un SOf? Acel procent se "învârte", undeva, în jurul sumei de 36 de lei- până la 60 de lei. Păi, domnilor miniștrii, voi (sau, datorită vouă) ați crescut tot ce înseamnă taxe, impozite, prețuri și, implicit, facturi cu 4,2%... Cu ce îi "încălzește" pe mikitarii acestei țări faptul că ați crescut voi salariile cu 3,6%?

Lex
3 martie 2018
Salarii

Deputatilor li s-a marit salariul din iulie2017 cu citeva mii de lei cf legii salarizarii, militarilor care lucreaza in zilele nelucratoare nu primesc nici un leu. Felicitari pt. articol domnul Hulubei si va rugam sa conntinuati seria de articole destinate salarizarii militarilor care au cel mai mic venit din tot sistemul de ordine si siguranta,iar riscurile cele mai mari.Cu deosebita consideratie un grup numeros de militati.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1726 secunde