ARMATA ROMÂNĂ, ÎN DOLIU! Cine sunt militarii care au murit în accidentul teribil de aseară. Doi dintre ei au fost în misiuni în Afganistan

7393
ARMATA ROMÂNĂ, ÎN DOLIU! Cine sunt militarii care au murit în accidentul teribil de aseară. Doi dintre ei au fost în misiuni în Afganistan - cinesuntmilitariicareaumuritinac-1498801600.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării Naționale a anunțat de dimineață cine sunt militarii care au murit în accidentul din Argeș. Este vorba despre trei militari, de 38, 32 și 40 de ani, iar doi dintre aceștia participaseră la misiuni în Afganistan. 






Un accident cumplit a avut loc joi seară, în Dâmbovicioara, județul Argeș. Un camion cu militari a căzut într-o prăpastie, iar trei persoane și-au pierdut viața: putonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, scrie libertatea.ro


Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.


Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.


Răniții sunt în stare stabilă


Cei trei militari care au murit în accidentul din Dâmbovicioara au fost comemorați azi, la ora 8:30, în unitățile militare din țară.

Ceilalți militari aflați în camion, care au fost răniți în accident, sunt în stare stabilă și sunt internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria" din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Ion Jianu" din Pitești, iar ceilalți șase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București, transmite MApN.

xxx


Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar, precizează MApN.

Camionul s-a răsturnat într-o râpă cu adâncimea de aproximativ 40 de metri, în zona Valea Urdii, după ce a ieșit de pe șosea.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.


FOTO: Facebook MApN




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9858 secunde