Mai multe ştiri online:

Armata îndoliată! "Am pierdut o legendă a aviației militare"

Ştire online publicată Luni, 13 Mai 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Sâmbătă, 11 mai 2019, a fost o zi tristă pentru foștii colegi și prieteni, dar și pentru foștii elevi și subordonați ai celui care a fost comandorul aviator (rtr.) Ion Bidu, fost pilot de asalt, instructor de zbor și pilot de încercare.

„O adevărată legendă a aviației militare, Ion Bidu a absolvit ca pilot de asalt Școala militară de aviație nr. 1 la Tecuci, în 21.08.1953, dobândind totodată și gradul de locotenent de aviație. A format, a instruit și a dat aviației românești sute de piloți bine pregătiți, și-a riscat viața în nenumărate rânduri ca pilot de încercare la IAR Ghimbav și a ales să-și trăiască și anii de după pensionare la poalele Tâmpei, la Brașov.

Comandorul av. (rtr) Ion Bidu a decolat fără întoarcere la Escadrila din Ceruri, lăsând o mare tristețe și un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut”, a transmis aviatorul Sergiu Atanasiu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8576 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8753 secunde