Arhiepiscopul Tomisului, prădat de hoți. A rămas fără engolpion

386
2
Arhiepiscopul Tomisului, prădat de hoți. A rămas fără engolpion - arhiepiscopul-1498063392.jpg
Ieri, polițiștii constănțeni au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 31 de ani, bănuit că ar fi furat un medalion de tip engolpion, în valoare de 4.000 lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de bărbatul reținut. 


Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 mai, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că ușa de acces nu a fost asigurată, bărbatul a pătruns în Palatul Arhiepiscopal de pe strada Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuință de serviciu a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Bărbatul a intrat într-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului și a sustras o distincție a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4.000 lei. 


"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.


Comentează știrea

Gigi
22 iunie 2017
Hotul striga hotii !

A fost o neintelegere in familie :)

MIHAI
22 iunie 2017
JEAN VALJEAN TOMITAN

Inalt Prea Sinistrul Rasputin -Teodosie care a fost acuzat de insusirea fondurilor europene pentru o vie care era deja moarta ( Nazarcea ) a fost pradat . In chilia sa modesta in care , la data evenimentului , se afla in afara de foarfeca si pieptanul pentru barba , doar o modesta tinichea in valoare de 4000 de euro , celelate bunuri monahale fiind depozitate la cateva banci . Hotul a ignorat sculele , foarfeca si pieptanul , fiind spân si chel si a luat tinicheaua .Bun crestin , sub influenta lecturilor mirene , Teodosie nu vrea ca bietul sau coleg incapabil sa fure fonduri europene , la fel ca episcopul Bienvenu din romanul lui Victor Hugo " Mizerabilii " cere politiei ca autorul furtului , un Jean Valjean autohton , sa fie lasat liber , pe motiv ca tinicheaua n-a fost furata ci daruita , la fel cum a procedat episcopul francez in cazul argintariei furate . IPS Rasputin - Teodosie nu poate fi vinovat atata timp cat , insusirea banilor europeni este lucrarea diavolului , cel care i-a dus in ispita pana si pe cei mai vasnici aparatori ai legii , Mazare si Constantinescu . Noroc ca in chilie nu se afla si anteriul si IPS ar fi fost pus in situatia de a oficia slujbele in costum de baie . De ce ai furat tinicheaua nenorocitule ? De ce n-ai invatat carte ca sa te faci si tu arhiepiscop si sa oficiezi cu fonduri europene ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.65 secunde