Arestat după ce a încercat să vândă bombe artizanale unui lucrător SRI sub acoperire

69
Arestat după ce a încercat să vândă bombe artizanale unui lucrător SRI sub acoperire - arestpozafrum-1387700975.jpg

Articole recomandate

Un tânăr din Arad a fost prins în flagrant când încerca să vândă, unui lucrător SRI sub acoperire, două bombe artizanale pe care le confecționase în locuința sa, unde amenajase un laborator clandestin pentru construirea unor astfel de obiecte, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Flagrantul a avut loc chiar în fața casei tânărului.


Potrivit procurorilor DIICOT, dispozitivele explozive aveau fitil prevăzut să ardă timp de două minute și aveau atașate cuie, piulițe și șuruburi, pentru ca forța distructivă a bombelor să fie mai mare. El ar fi detonat până acum două dispozitive explozive pentru a le verifica funcționarea. Restul de dispozitive explozive pe care le-a confecționat le-a scos la vânzare. Acesta le-ar mai fi spus cunoscuților săi că dorește ca în urma vânzării bombelor să își cumpere un pistol și că nu îl interesează unde vor exploda bombele confecționate de el.


De asemenea, anchetatorii spun că pe ușa casei tânărului au găsit semne neonaziste. Pe interiorul ușii era desenată zvastica, iar pe interior scria "14/88", cifre care ar reprezenta data nașterii lui Adolf Hitler (14), respectiv modul de recunoaștere a neonaziștilor (88), scrie realitatea.net.


Conform anchetatorilor, tânărul avea doi complici - un furnizor de materii prime din București și un inginer chimist care îi dădea sfaturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Constănțean arestat pentru CRIMĂ
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Gruparea lui Bivolaru rămâne după gratii
Pagina a fost generata in 0.3346 secunde