La finele lunii mai

ARCA se va întoarce la Constanța pentru a trimite prima rachetă românească în spațiu

523
ARCA se va întoarce la Constanța pentru a trimite prima rachetă românească în spațiu - 30e03b2e226874421fab6fdfc512aa89.jpg

Articole de la același autor

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a lansat ieri dimineață Misiunea 5, test premergător lansării rachetei spațiale Helen din largul Mării Negre.
Zborul s-a desfășurat cu decolare din zona localității Hoghiz din județul Brașov, un balon pilotat, cu aer cald, ridicând capsula presurizată a Treptei 1 a rachetei Helen 2 și capsula ELL (European Lunar Lander). Obiectivul principal al zborului a fost testarea avionicii și a sistemelor de transmisie TV în direct, de la bordul rachetei Helen 2.
Simona Popescu, purtătorul de cuvânt al ARCA, a declarat pentru Cuget Liber că zborul de ieri a fost un ultim test înainte de lansarea de la Constanța. În cel mult o lună și jumătate, Asociația va încerca din nou, după tentativa de la finele anului trecut, să lanseze racheta Helen din largul Mării Negre. "Depindem în mare măsură de avizele de la instituțiile statului. Așteptăm acceptul de la Forțele Navale, de la Aviația Civilă, de la Aviația Militară, dar în maximum o lună și jumătate sperăm să facem lansarea. Spre deosebire de anul trecut, nu vom mai folosi balonul solar, ci unul cu heliu, care este mult mai mic și mai ușor de manevrat și care nu depinde atât de mult de condițiile atmosferice", ne-a declarat Simona Popescu.
Lansarea Rachetei Helen este considerată de specialiștii ARCA drept ultimul pas în vederea atingerii celor două obiective finale: lansarea primei rachete spațiale românești și efectuarea zborului de test din cadrul competiției "Google Lunar X Prize", o competiție astronautică inițiată de corporația Google, în valoare de 30 milioane de dolari.
Pentru a câștiga acest premiu, echipele participante au la dispoziție doi ani pentru a trimite pe Lună un robot, care să călătorească cel puțin 500 de metri pe suprafața satelitului și să trimită imagini de acolo. Cei care vor reuși primii, vor primi marele premiu. Competiția se adresează numai proiectelor finanțate din fonduri private.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Vara rachetei
Pagina a fost generata in 0.42 secunde