Șapte alpiniști morți pe Himalaya, descoperiți de trupele paramilitare

363
Șapte alpiniști morți pe Himalaya, descoperiți de trupele paramilitare - alpinisti-1561390244.jpg

Articole de la același autor

Trupele paramilitare indiene au descoperit, astăzi, cadavrele a șapte din opt membri ai unei echipe de alpiniști internaționali considerați morți pe un munte Himalaya, un versant extrem de periculos, informează autoritățile.

Un administrator al statului Uttarakhand, Vijay Jogdande, a declarat că soldații au ajuns la cadavre, procedurile de identificare fiind în plină desfășurare. Corpurile au fost găsite la o altitudine de peste 5.000 de metri și urmează a fi coborâte la tabăra de bază.

Veteranul britanic Martin Moran a condus o echipă de patru britanici, doi americani, un australian și un indian într-o expediție pe Nanda Devi East. Compania Moran din Scoția a declarat că a pierdut contactul cu echipa în data de 26 mai, după o avalanșă. S-a considerat că, practic, din acel moment sunt morți.

Cinci dintre cadavre au fost observate de aproximativ două săptămâni, dintr-un aparat de zbor ce a survolat zona, dar misiunile de recuperare cu elicopterul nu au avut sorți de izbândă.

Trupele paramilitare indiene și-au croit până la urmă drum către zona cu pricina, iar căutarea celui de-al 8-lea alpinist va continua. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde