Aproximativ 60 de turiști au rămas blocați pe platoul Bucegi

Marţi, 28 Noiembrie 2017, 19:32
227
Aproximativ 60 de turiști care au urcat pe munte sunt blocate pe platoul Bucegi, martți seară, oamenii sunând la numărul unic pentru apeluri de urgență și cerând sprijinul autorităților.


Potrivit datelor furnizate de reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Prahova, 60 de persoane sunt blocate, marți seară, pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, la peste 2000 de metri altitudine, relatează News.ro.

Niciunul dintre turiști nu are nevoie de îngriji medicale, însă oamenii au sunat la 112 întrucât nu au unde să se cazeze și nu pot coborî fără sprijinul salvamontiștilor.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiștii au urcat pe un traseu dinspre Peștera, din județul Dâmbovița, și nu au unde să se cazeze. Haiduc a precizat că în zonă s-au deplasat echipe de salvamontiști din județele Prahova și Dâmbovița.

Aceștia le au dus ceai cald turiștilor și împreună urmează a stabili soluțiile pentru ca oamenii să fie coborâți de pe munte.

Cel mai probabil ei vor coborî, însoțiți de către salvatorii montani, pe traseul pe care au urcat, înapoi la Pestera, unde au autoturismele.

Pe munte a nins, iar viscolul a troienit zăpada, în unele zone troienele depășind un metru si ajungând chiar la un metru și jumătate.
Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4896 secunde