Aproape o sută de emigranți sirieni, salvați de nava amiral a Gărzii de Coastă / Galerie foto

110

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare", aflați în misiune în Italia, în cadrul Operațiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonată de Agenția FRONTEX, au salvat 99 de emigranți de pe un pescador de mici dimensiuni.

În seara zilei de 23 august, nava "Ștefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare, în cadrul Operațiunii Maritime Comune AENEAS 2013 coordonată de Agenția FRONTEX (Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaționale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) a detectat și interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane.

O ambarcațiune de mici dimensiuni de la bordul navel-amiral a fost trimisă pentru a identifica nava, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu emigranți și care plutea în derivă.

Toți cei 99 de emigranți au fost transferați la bordul navei MAI 1105 –"Ștefan cel Mare", unde personalul Poliției de Frontieră Române le-a acordat asistență și primul ajutor.

Emigranții, 73 de bărbați, 9 femei și 17 minori, au declarat că sunt sirieni și că intenționau să ajungă în spațiul Schengen.

Pe timpul îmbarcării emigranților la bordul MAI 1105, în timpul deplasării la locul de debarcare, cât și pe timpul debarcării, (activități desfășurate pe mare) nu au fost probleme, activitățile desfășurându-se în siguranță atât pentru emigranți, cât și pentru echipaj. La finalizarea acțiunii de salvare, nava "Ștefan cel Mare" MAI 1105 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.

Reamintim că, în noaptea de 7 spre 8 august, polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare" MAI 1105, au mai salvat 95 de emigranți sirieni aflați pe un pescador de mici dimensiuni, supraglomerat și in deriva.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5766 secunde