Aproape 300 de tineri sunt așteptați în rândul Jandarmeriei

3103
Aproape 300 de tineri sunt așteptați în rândul Jandarmeriei - 14b6799ed3a3a69e2031343a2ded3624.jpg
Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța selecționează candidați pentru sesiunea de admitere 2010 în instituțiile de învățământ ale Ministerului Administrației și Internelor și Ministerul Apărării Naționale, arma "jandarmi".
Astfel, pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Administrației și Internelor, există 104 locuri - bărbați și femei, din care cinci locuri pentru romi, la Facultatea de Drept, arma jandarmi, din cadrul Academiei de Poliție "Al. I. Cuza" (categoria de personal - ofițeri), și 159 de locuri, pentru femei și bărbați, din care cinci locuri pentru romi, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani (categoria de personal - subofițeri).
La recrutare, candidații de etnie romă vor depune pe lângă documentele specifice și o adeverință din partea unor organizații legal constituite ale romilor, din care să rezulte că respectivul candidat face parte din această etnie.
Candidații care solicită înscrierea la concursul pentru Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" se pot prezenta la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța până la data de 31 mai 2010, iar cei care doresc să participe la concurs la Școala Militară de Subofițeri se pot prezenta până la data de 30 iunie 2010.
Se pot adresa pentru recrutare tinerii care au vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concurs, care posedă diplomă de bacalaureat (inclusiv elevii claselor a XII-a care nu au susținut examenul de bacalaureat).
Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituțiile pentru formarea personalului Jandarmeriei Române - curs de zi - candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă ce-tățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română scris și vorbit; să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituție de învățământ; să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concurs; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fi obținut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generală de minimum 8 (opt); să fie declarați apți medical, fizic și psihic; să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; să aibă înălțimea de minimum 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile.
De asemenea, la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale, pentru arma "Jandarmi", sunt scoase la concurs trei locuri (bărbați și femei), la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu, 12 la Academia Tehnică Militară București și două locuri, în specializarea tehnică de comu-nicații, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" Pitești.
Pentru detalii și înscrieri, cei interesați se pot adresa Serviciului Resurse Umane și pregătire Personal din cadrul IJJ Constanța, de pe strada Mircea cel Bătrân nr.
108.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Aprilie 2010
Stire din Eveniment : Cine pe cine apără în Constanța?
Vineri, 24 Iulie 2009
Stire din Eveniment : Prins de jandarmi la furat
Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Eveniment : Atac la mașina Jandarmeriei
Pagina a fost generata in 0.2924 secunde