Într-o singură săptămână

Aproape 100 de persoane dispărute au fost găsite de polițiști

343
Mai multe persoane care figurau în baza de date a Poliției ca fiind dispărute au fost găsite, săptămâna trecută. În aceeași perioadă, oamenii legii au prins peste 50 de persoane urmărite la nivel național pentru săvârșirea de infracțiuni.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române, săptămâna trecută, polițiștii de la investigații criminale au solicitat urmărirea la nivel național pentru 131 de persoane. Din totalul acestora, 83 reprezintă cazuri de dispariție (49 minori), iar 48 sunt cazuri de sustragere de la măsura arestării preventive ori a executării pedepsei închisorii.
În urma investigațiilor, polițiștii au reușit depistarea a 98 de persoane dispărute, dintre care 63 de minori. Alte 52 de persoane urmărite la nivel național au fost introduse în arest în baza unor mandate de executare a pedepsei închisorii ori de arestare preventivă. Cele mai multe persoane erau căutate de polițiști pentru săvârșirea de furturi, tâlhării, infracțiuni la regimul circulației, înșelăciuni și proxenetism.
În urma colaborării cu autoritățile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul Național Interpol, s-a reușit localizarea și arestarea pe teritoriul altor state a 24 de persoane urmărite de autoritățile române, din care cele mai multe pe teritoriul Italiei (11), Spaniei (5) și Germaniei (2).
Una dintre persoanele căutate și reținute de polițiști este Florin P., de 39 de ani, din Vaslui. Bărbatul fusese dat în urmărire la data de 10 octombrie a.c și se sustrăgea executării unei pedepse de opt ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte. La șase zile după ce a fost dat în urmărire a fost depistat de polițiști în Vaslui și încarcerat în Penitenciarul Iași.
Un alt tânăr prins de oamenii legii este Florin I., de 31 de ani, din Hârșova, județul Constanța, care era căutat din data de 10 octombrie a.c. întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de trei ani și șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. La data de 12 octombrie bărbatul a fost depistat de polițiștii din Constanța și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6333 secunde