APEL DISPERAT LA SMURD CONSTANȚA. "Sunt căzută în casă de ieri, nu mă pot mișca!"

3758
APEL DISPERAT LA SMURD CONSTANȚA.

Articole de la același autor

Salvatorii din cadrul SMURD nu primesc întotdeauna toate detaliile pentru a știi unde să intervină, pentru salvarea unei vieți aflate în pericol. Dar cu insistență și spirit de observație reușesc să ajungă la locul unde este nevoie de ei. La fel s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile, când o femeie a sunat la 112, în miez de noapte, spunând că se află în localitatea 23 August, dar nereușind să indice exact strada și numărul. Ulterior s-a stabilit că victima suferise un accident vascular cerebral și era căzută în locuință din cursul zilei precedente. 


"- Alo, pompierii SMURD, ce urgență aveți?
La celălalt capăt al firului se aude o voce plăpândă... Era aproape ora 1 noaptea..
-Veniți, vă rog, veniți! Sunt căzută în casa și nu mă pot ridica.
-Doamnă, aveți probleme medicale? Vă este rău? Cum ați căzut?
-Maică, sunt căzută de ieri și nu am credit pe telefon sa sun copiii, nici nu știu numărul de telefon. Va rog, veniți ca încep sa tremur.
-Doamnă, spuneți-mi, va rog, adresa unde sa trimitem echipajele. Puteți sa ajungeți la ușa sa deschideți?
Singurele detalii pe care le-am înțeles au fost o strada, numărul 25 și faptul ca strada este spre mare, în localitatea 23 August. S-a sunat la poliție și s-a cerut sprijin un echipaj. Ambulanța era în ascultare în tot acest timp. Pompierii Secției Mangalia au plecat spre locul indicat cu mențiunea să verifice împreună cu Poliția exactitatea adresei. (…)
Se lăsase liniștea în dispecerat... Dintr-o data se aude:
-Dispeceratul! Dispeceratul! Am găsit o casa cu numărul 25!! O sa intrăm în curte, se aude o voce din interior! (…) O vedem pe geam! Luminează cu telefonul!
-Ați intrat? În ce stare este doamna?
-Am intrat! Este conștientă, colegii de la Ambulanță cred ca a făcut un accident vascular. O vor transporta la spital.
Acesta este un fapt real, petrecut în Dispeceratul ISU Constanța, în urmă cu doar câteva zile. Ei sunt eroii care, chiar și atunci când nu au toate detaliile exacte pentru a ajunge la caz, colaborează cu celelalte arme și la final își îndeplinesc misiunea cu succes!", au descris reprezentanții ISU Dobrogea modul în care a fost salvată viața unui om. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6762 secunde