Mai multe ştiri online:

Apărarea la Marea Neagră. Declarații Mihai Fifor, în Comisia NATO-Georgia

Ştire online publicată Joi, 04 Octombrie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Lucrările primei zile a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO au fost dedicate unei sesiuni de discuții în cadrul Comisiei NATO-Georgia, prilej cu care au fost analizate aspecte vizând implementarea Pachetului substanțial NATO-Georgia, participarea partenerului georgian la operații și exerciții și evaluarea propunerilor părții georgiene vizând asocierea la eforturile NATO de consolidare a securității la Marea Neagră.

În ceea ce privește cooperarea NATO-Georgia, ministrul Mihai Fifor a evidențiat progresele înregistrate și nevoia de intensificare a dialogului în domenii de interes comun, informează Biroul de presă al MApN. În acest context, a precizat că asigurarea securității regionale este un element-cheie al acestei cooperări, punctând faptul că situația din zona Mării Negre continuă să fie caracterizată de evoluții complexe și complicate. Mihai Fifor a evidențiat angajamentul Georgiei la eforturile Alianței de asigurare a securității în regiune.

Ministrul Fifor a punctat, în context, faptul că România îndeplinește cu succes toate aceste condiționalități, ceea ce dovedește că țara noastră este un aliat credibil și angajat în asigurarea stabilității întregii Alianțe. A precizat, de asemenea, că partajarea echitabilă a responsabilităților trebuie să rămână o prioritate pe agenda aliată, având în vedere că are implicații în mai multe domenii, inclusiv în ceea ce privește relația transatlantică.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8506 secunde