Anunț de ultimă oră făcut de avocatul tânărului care a intrat cu mașina într-un mall din Brăila

251
Anunț de ultimă oră făcut de avocatul tânărului care a intrat cu mașina într-un mall din Brăila - parfenie34807600-1542099809.jpg

Articole recomandate

Avocatul tânărului care a rănit zece oameni la Brăila anunță că nu va contesta decizia magistraților privind arestarea preventivă a autorului, care își recunoaște faptele și le regretă. Avocatul spune totodată că este nevoie de o expertiză psihiatrică pentru a se ști dacă tânărul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.


Avocatul Daniel Prunău a declarat că tânărul Marius Parfenie își recunoaște faptele, pe care le regretă, însă este confuz, spunând că nu-și aduce aminte unele scene. De asemenea, avocatul a adăugat că nu va contesta decizia arestului preventiv, considerând că în acest moment este mai bine ca atacatorul să rămână după gratii, mai ales că familia sa ar fi primit amenințări.


"Este destul de confuz vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat. Nu își aduce aminte anumite episoade. Chiar regretă ce s-a întâmplat. Mi-a dat permisiunea să discut cu presa și să comunic că regretă ceea ce s-a întâmplat. Consumase alcool și, pe fondul consumului de alcool, a luat așa o hotărâre nesăbuită. Este destul de neprecis în afirmațiile făcute, așa mi s-a părut. Nu există motivare a faptelor. Din punctul meu de vedere, expertiza psihiatrică este absolut necesară", a spus avocatul suspectului, potrivit news.ro.


Potrivit avocatului, Parfenie este acuzat de trei infracțiuni de tentativă de omor calificat, adică persoana înjunghiată de la care a luat mașina, cele două persoane pe care le-a accidentat și a treia tentativă, cea de la Mall, la care se adaugă și infracțiunea de tâlhărie calificată.


"Nu știu care sunt pedepsele, este în atribuția instanței de judecată, dar din păcate acuzațiile sunt grave și pedepsele sunt mari. La acest moment este mai bine pentru dumnealui să rămână în stare de detenție, familia se teme, a fost amenințată. Sunt destul de speriați de consecințe", a mai declarat avocatul Daniel Prunău.


Pe de altă parte, tatăl inculpatului a dezvăluit că tânărul muncea cu contract în Anglia, iar în aceaste zile se afla în concediu, urmând să plece din nou. Bărbatul crede că fiul său ar fi fost drogat într-un club în care petrecuse în noaptea de dinaintea atacului.


"Sâmbătă seara a fost într-un club, a venit duminică dimineață acasă, n-am văzut schimbat la el mare lucru, dar eu bănuiesc că l-a drogat cineva. El este un copil care de trei ani jumate muncește în Anglia, acum era venit pentru o săptămână, ne-a dat bani, urma să plece din nou acolo, nu cred ca el să se fi drogat cu bună știință, eu cred că cineva și-a bătut joc de el și l-a drogat. El este sportiv, a făcut box, a făcut caiac, nu e un copil care să fi făcut atâta rău cu bună știință", a declarat tatăl tânărului.


Pe de altă parte, Poliția Brăila a dat publicității detaliile din ziua atacului, care demonstrează rapiditatea cu care tânărul s-a mișcat. Practic, în mai puțin de 10 minute el a reușit să facă zece victime. Astfel, primul apel la 112 a fost dat la ora 12:45. O femeie a sesizat că, în urma unui conflict între doi bărbați, unul a fost lovit cu cuțitul. Autorul a părăsit locul faptei cu un autoturism. Al doilea apel a fost dat la ora 12:50. Un bărbat a sesizat că pe Șoseaua de Centură a municipiului au fost loviți doi pietoni, iar șoferul a părăsit locul accidentului. Al al treilea apel a fost dat la 12.52, când un alt bărbat a sesizat incidentul de la Mall. Brăileanul a încercat de mai multe ori să intre cu mașina în mall, dar a fost împiedicat de stâlpii de beton de la intrarea în centrul comercial. Mașina s-a oprit în ușile de la intrarea în mall, iar Parfenie a fost dat jos de câteva persoane aflate la o terasă din apropiere și imobilizat. Culcat la pământ, el a strigat: "Trebuie să curgă sânge pentru țara asta".


După incident, polițiștii l-au testat și au constatat că avea o concentrație alcoolică de 0,37 miligrame/litru în aerul expirat. Ei așteaptă și rezultatele care vor arăta dacă a consumat droguri înainte de atac.


Marius Parfenie are 20 de ani, este din Brăila și avea permis de conducere din februarie anul acesta. Anul trecut, el a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea, în cursul anului 2015, a infracțiunii de lovire sau alte violențe.


În urma incidentelor, s-au înregistrat zece victime: șapte persoane au fost rănite la mall, între acestea aflându-se și doi copii, de 11 și 13 ani, două persoane au fost rănite pe șoseaua de centură a Brăilei, iar a zecea victimă este bărbatul înjunghiat.


Medicul Alina Neacșcu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Brăila, a declarat, luni, că cei doi copii de 11 și 13 ani răniți în atacul de duminică au fost externați. De asemenea, celelalte opt victime ale atacului sunt stabile, fiind internate la Secția Chirurgie, sub supravegherea medicilor. Unul dintre bărbații răniți mai grav va fi supus din nou, miercuri, unei intervenții chirurgicale.


Tot luni, magistrații de la Tribunalul Brăila au decis ca tânărul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.


sursa: 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7403 secunde