Anul Nou persan, sărbătorit la Muzeul Satului

202
Anul Nou persan, sărbătorit la Muzeul Satului - persan-1552837013.jpg

Articole recomandate

Ziua internațională Nowruz a fost marcată, astăzi, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", prin momente de muzică și dans tradiționale iraniene, turkmene și kazahe, demonstrații meșteșugărești și degustări de mâncăruri specifice.

În debutul evenimentului, organizat de Ambasadele Iranului, Kazahstanului și Turkmenistanului, împreună cu Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", a fost transmis mesajul directorului instituției gazdă, Paula Popoiu, care a evidențiat importanța acestei sărbători, ce coincide cu echinocțiul de primăvară, care din 2010 a fost recunoscută ca parte a patrimoniului mondial UNESCO.

"Îmi face plăcere să vă spun că, de 14 ani, Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti» derulează programul «Dialogul civilizațiilor», prin intermediul căruia sunt promovate diferite culturi din întreaga lume în comparație cu cultura română, un adevărat pod al cooperării, colaborării și înțelegerii dintre națiuni", a transmis Popoiu.

Ea și-a exprimat satisfacția de a găzdui la Muzeul Satului celebrarea anului Nou persan Nowruz, așa cum a organizat evenimente dedicate unor sărbători din Mexic, India, Japonia, Italia. Ea a menționat că, în urma acestor evenimente, instituția muzeală își îmbogățește colecția de obiecte din țări străine cu noi piese - costume, măști, instrumente populare, ceramică, picturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5018 secunde