Aniversare la Forțele Navale Române. Scafandrii de luptă, 40 de ani de tradiție și profesionalism

151

Articole de la același autor

Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă a sărbătorit, zilele trecute, 40 de ani de la înființarea structurii precursoare, Divizionul Scafandri de Luptă, căreia, astăzi, îi sunt purtate tradițiile, ca parte importantă a Forțelor Navale Române.

Evenimentul a fost marcat, prin organizarea unei ceremonii militare în Portul Militar Constanța, la care a participat și comandantul Centrului 39 Scafandri, comandorul Bogdan Dumitrescu, pentru a transmite aprecierea sa față de realizările scafandrilor militari, pe care i-a asigurat, în continuare, de sprijinul său în ceea ce privește perspectivele de dezvoltare și de perfecționare ale divizionului.

La data de 1 iulie 1980, cu ocazia restructurării Centrului 39 Scafandri, Grupul de Scafandri de Luptă s-a transformat în Divizionul Scafandri de Luptă, unitate militară fără indicativ propriu. Încă de la începuturile sale, divizionul a fost implicat în mai multe procese de reorganizare, iar de la 1 noiembrie 2019 a fost schimbată și denumirea în cea actuală.

"Această unitate este prima formațiune din țară specializată în probleme de scafandrerie ușoară și, prin îndeplinirea multiplelor misiuni naționale și internaționale din perioada de preaderare a țării noastre la Alianța Nord atlantică, a contribuit semnificativ la realizarea demersurilor României pentru integrarea în NATO. Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă are în subordinea sa Secția de scafandri de luptă EOD, specializată în neutralizarea și distrugerea încărcăturilor explozive clasice sau improvizate și Secția Scafandri de Luptă de Incursiune, capabilă să execute misiuni prin desantare-parașutare, ceea ce denotă faptul că structurile divizionului sunt în măsură să desfășoare acțiuni în toate mediile de acțiune, sub apă, pe mare, în aer și pe uscat", precizează reprezentanții Forțelor Navale Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5004 secunde