Angajații de la Evidența Persoanelor vor merge pe teren ca să facă buletine!

1306
Angajații de la Evidența Persoanelor vor merge pe teren ca să facă buletine! - sus-1354475024.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat, ieri, că în ultima săptămână de campanie, reprezentanții serviciilor de Evidență a Persoanelor se vor deplasa în localitățile izolate cu urne mobile și camere digitale, pentru a întocmi acte de identitate pentru cei interesați să voteze. 

"MAI, prin Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administra-rea Bazelor de Date, a dispus o serie de măsuri prin care să faciliteze obținerea actelor de identitate de către persoanele care nu dețin acte valabile. Începând de săptămâna viitoare, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor vor intensifica deplasările cu urna mobilă și aparatele digitale în localitățile aflate la distanțe mari față de sediu, pentru preluarea imaginilor și a cererilor pentru obținerea documentelor de identitate", a declarat Dajbog. 

Oficialul MAI a mai precizat că serviciile de evidență a persoa-nelor vor avea program extins de lucru cu publicul, inclusiv sâmbătă și duminică în ziua alegerilor. 

Dajbog a mai anunțat că au fost confecționate ștampilele cu mențiunea de vot, au fost tipărite buletinele de vot și timbrele autocolante, care urmează să fie distribuite până la data de 7 decembrie. 

Peste 500 de sesizări 

Purtătorul de cuvânt al MAI a anunțat și situația sesizărilor legate de încălcarea legislației electorale în primele trei săptămâni de campanie electorală pentru parlamentare, precizând că au fost înregistrate 557 de sesizări și s-au aplicat amenzi de peste 100 de mii de lei. 

Oficialul MAI a precizat că numărul sesizărilor reprezintă mai puțin de o treime față de cele de la alegerile locale, în același interval de trei săptămâni de la începerea campaniei electorale. 

"În cele trei săptămâni de campanie electorală, au fost înregistrate 557 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale, fără a fi semnalate evenimente deosebite. Majoritatea sesizărilor se referă la afișajul electoral. Au fost constatate 224 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei. Până în prezent, se efectuează verificări cu privire la 215 sesizări privind posibile infracțiuni, dintre care 31 se referă la mită electorală", a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI. 

În ceea ce privește mita electorală, cele mai multe sesizări se referă la oferirea de mese festive gratuite, oferirea de băuturi alcoolice, dar și oferirea de servicii gratuite precum servicii medicale sau servicii juridice.

Monica Dajbog a precizat că 302 sesizări au fost din mediul rural, iar 255 în mediul urban. 

De asemenea, cele mai multe sesizări înregistrate de MAI au fost făcute în județele Prahova, Dâmbovița și Gorj, iar cele mai puține, în Bihor, Bistrița și Tulcea, unde s-au depus mai puțin de cinci sesizări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4795 secunde