ANGAJĂRILE ÎN POLIȚIE DIN SURSĂ EXTERNĂ, UN FIASCO? "Nu cred că vor reuși să ocupe toate posturile!" Candidații, rupți la buzunare de taxa de examinare: 1.000 lei

6845
1
În acest week-end, peste 9.000 de candidați care își doresc să devină polițiști vor susține proba de evaluare a performanței fizice.

235 de constănțeni se vor lupta pentru cele 61 de locuri, special destinate pentru mediul rural, în județul Constanța, un loc fiind disponibil pentru reîncadrare. Candidații vor susține două probe - de flexie abdominală și alergare de rezistență. Cine va lua testele fizice va susține, pe 14 mai, ultimul test înainte de a intra în Poliție.

Cei 9.118 candidați rămași în concursul de încadrare directă, din sursă externă, vor susține, în perioada 7-11 mai, proba de evaluare a performanței fizice. Această probă va fi susținută în cinci centre zonale, la care au fost arondate unitățile teritoriale unde s-au înscris candidații. Astfel, cine s-a înscris pentru posturile de agent de ordine publică în Constanța, Călărași, Giurgiu, Ilfov sau Tulcea va susține această probă la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", situată în Aleea Privighetorilor, nr. 1-3, sec-tor 1, București.

Candidații, triați de costurile testelor medicale

Unul dintre candidații care au încercat să devină polițiști, dar au picat testul psihologic a vorbit despre motivele care au dus la înjumătățirea celor care susțin probele fizice. Înainte de a fi testați psihologic, candidații au fost nevoiți să treacă testele medicale și au fost luați prin surprindere când au aflat că trebuie să plătească aproximativ 1.000 de lei pentru analize și închiderea fișei me-dicale. Din acest motiv, zeci de candidați au refuzat să se mai prezinte la testarea psihologică. Cei care au fost, însă, au avut de susținut trei teste cu timp limită, de 4 minute, 8 minute și de 45 de minute. Apoi, au avut de susținut un test de personalitate.

"A fost primul psihologic pe care l-am dat «pe bune» și mi s-a părut foarte greu. Dacă aș da acum testul, din nou, sunt sigură că l-aș lua. Analizele au costat o grămadă de bani și mulți au renunțat doar din această cauză, când au văzut câți bani au de scos din bu-zunar", a declarat o candidată care a picat examenul psiholgic.

"Testele fizice sunt mult prea ușoare"

Sunt polițiști care cred că cele 62 de posturi scoase la concurs, la nivelul județului Constanța, nu se pot ocupa în aceste condiții, deși testele fizice sunt mai mult o formalitate.

"Nu cred că vor reuși să ocupe toate posturile, pentru că, după cum s-a demonstrat, examenele sunt serioase și grele. Materia pe care o au de învățat este una foarte stufoasă și trebuie să fie pregătiți la fel ca un polițist cu un an sau doi de școală. Asta cu toate că testele fizice mi se par mult prea ușoare pentru a accede în această meserie. Testele fizice pe care le-am dat noi erau mult mai grele și erau mai multe probe. Să pui doar două probe este o chestiune mult prea lejeră, chiar am rămas surprins", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța.

În vederea asigurării accesului în incinta bazei sportive, fiecare candidat trebuie să prezinte un document de identitate valabil, cu fotografie (carte de identitate, permis de conducere, pașaport). 

Comentează știrea

unu'
11 mai 2016
corect

tare sunt curios cum fac ei/ele 40 de flotari corect ! sa fim seriosi ? si nu inteleg de ce sunt diferente la testele fizice? femeile au alta fisa a postului? au alt salar? jobul e unic , treci testul sau nu, indiferent de sex, asta este discriminare !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3002 secunde