Angajări la Poliția Constanța: se caută psiholog, contabili, șoferi și IT-iști!

7874
Angajări la Poliția Constanța: se caută psiholog, contabili, șoferi și IT-iști! - fondposturi-1632852057.jpg

Articole de la același autor

Mai multe posturi de ofițeri și agenți de poliție au fost scoase la concurs, pentru încadrare din sursă externă, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța. Este vorba despre un post de psiholog, unul de arhivar, mai multe funcții de operator calculator, de contabili, dar și despre posturi în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității și Serviciului Criminalistic. Totodată, sunt scoase la concurs – pentru sursă externă sau agenți de poliție! – și posturi de ofițeri din cadrul recent înființatului și mult discutatului Serviciu de Pregătire Profesională!

Mai bine de 1.800 de posturi de agenți și ofițeri de poliție au fost scoase la concurs, pentru încadrare din sursă externă, în cadrul inspectoratelor din întreaga țară, într-o ultimă încercare de a acoperi deficitul major de personal. Concret, este vorba despre 645 de posturi de ofițeri, 647 posturi de agenți și 536 posturi de personal contractual.

La nivelul IPJ Constanța este vorba de câteva zeci de posturi: aproximativ 14 pentru ofițeri și 10 pentru agenți de poliție, împărțite în mai multe structuri. Astfel, potrivit reprezentanților IPJ Constanța, se caută un ofițer pentru Compartimentul Schengen și Relații Internaționale din cadrul Serviciului Cabinet, specialitatea implementare proiecte, un ofițer psiholog pentru Compartimentul Psihologie, un sociolog (funcție de ofițer) pentru Biroul Analiză și Prevenirea Criminalității. De asemenea, se mai caută un ofițer – inginer autovehicule pentru Serviciul Logistic, dar și un agent – conducător auto, tot pentru Serviciul Logistic. Mai este vacant și un post de IT-ist (ofițer) pentru Structura de Securitate Constanța, dar și patru posturi de ofițeri – la Serviciul de Investigare a Criminaltății Economice, și două posturi de ofițeri la Compartimentul teritorial de examminare IT dn cadrul Serviciului Criminalistic.

În ceea ce privește posturi de agenți, este vorba despre: un post de arhivar, un post de conducător auto la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, patru posturi de operator calculator, la prelucrare date de cazier judiciar și statistică judiciară (la Serviciul Cazier Judiciar, Secția 3 Poliție Constanța și Poliția Medgidia), două posturi de contabili, la Structura Financiar.

Angajări din sursă externă pentru posturile de ofițeri la Serviciul Pregătire Profesională

Se impune precizat că pe lista posturilor scoase la concurs pentru sursă externă sunt și trei posturi de ofițeri în cadrul recent înființatului Serviciu Pregătire Profesională. Pentru posturile respective au fost propuși polițiști, dar odată ajunși la Câmpina, aceștia au picat testele. De altfel, „Cuget Liber” a prezentat în urmă cu puțin timp semnalele de alarmă trase de sindicaliști, cu privire la faptul că „se va ajunge că oameni din afara sistemului să fie angajați pentru a-i învăța pe polițiști despre activitatea lor specifică!”. Astfel, la începutul lunii noiembrie urmează să fie organizat concursul pentru ocuparea unui post de ofițer specialitatea educație fizică și autoapărare, a unui post pentru specialitatea conducerea defensivă și a unui post pentru instrucția tragerii. Potrivit anunțurilor de angajare, la concurs pot participa și agenții de poliție din cadrul IPJ, cu condiția să aibă studii universitare încheiate.

Concursurile urmează să aibă loc pe 6 noiembrie, iar înscrierile se fac online. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0364 secunde