Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza rămân în arest preventiv: Decizia ÎCCJ este definitivă

151
Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza rămân în arest preventiv: Decizia ÎCCJ este definitivă - andreihrebenciuc-1414599340.jpg

Articole recomandate

Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza rămân în arest preventiv. Decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, potrivit B1.ro.
Instanța supremă a respins, miercuri, contestația celor doi față de măsura preventivă. Cei doi au fost arestați preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată tot de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).
Măsura a fost luată după ce anchetatorii au arătat că acesta era implicat alături de tatăl său în retrocedări de pădure presupus ilegale.
Procurorii DNA Brașov îl acuză pe Andrei Hrebenciuc că ar fi încercat să își ajute tatăl să obțină și să mascheze mita primită pentru traficul de influență făcut în dosarul retrocedărilor ilegale. 
Andrei Hrebenciuc ar fi încercat prin intermediul unei firme cu sediul social în Cipru să vândă cât mai repede, acel teren, după ce tatăl său făcea trafic de influență pentru punerea în posesie a acestor păduri, la un preț de trei ori mai mic, pentru ca restul banilor să intre în buzunarul tatălui său. 
Procurorii susțin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras și Gabriel Uță, de la Tribunalul Covasna, să pronunțe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Strudza a unei suprafețe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : ANDREI HREBENCIUC, REȚINUT DE DNA
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Politică-Administrație : ANDREI HREBENCIUC A FOST ARESTAT
Pagina a fost generata in 0.203 secunde